Näin muistat ansioituneita kotiseututoimijoita

Huomionosoitukset ansioituneille – muistakaa hakea ajoissa

Ansiomerkki ja ansiomitali annetaan ansioista

  • Suomen Kotiseutuliiton ansiomerkkiä luovutetaan kolmessa tasossa: kultainen, hopeinen ja pronssinen. Ansiomerkkihakemusten käsittelyyn kannattaa varata aikaa vähintään kuukausi. Pronssisen ansiomerkin lunastusmaksu on 35 euroa, hopeisen 70 euroa ja kultaisen 140 euroa.
  • Korkein tunnustuksenosoitus on Kotiseututyön ansiomitali, jonka myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä. Hakuaika on vuosittain 30.4. mennessä. Ansiomitalit luovutetaan Valtakunnallisten kotiseutupäivien gaalassa. Ansiomitalin lunastusmaksu on 280 euroa.

Hakuohjeet ja -lomakkeet: Huomionosoitukset

Kotiseutuliikkeen kunniakirja valitsemallenne taholle

Haluatteko kiittää kotiseudun kirjastoa, koulua tai kuntaa? Viranomaisia, yhteistyötahoja, kauppiasta tai oman yhdistyksenne väkeä? Kunniakirja laaditaan toiveidenne mukaan liiton toimistossa ja tulostetaan nelivärisenä laadukkaalle kartongille.

Kauppa > Kotiseutuliikkeen kunniakirja

Juhlapuhuja tilaisuuteenne

Jos haette juhlassanne luovutettavaksi liiton kultaisen ansiomerkin, niin pyrimme aina saamaan luovuttajaksi jonkun liiton puheenjohtajista tai hallituksen tai valtuuston jäsenen. Samalla ansiomerkin luovuttaja on myös korkeatasoinen juhlapuhuja, niin halutessanne! Voitte myös pyytää liiton luottamusjohtoa pelkäksi puhujaksi juhlaanne tai muuhun tilaisuuteenne. Ajankohta tulee aina sopia hyvissä ajoin. Puhujalle ei tarvitse maksaa palkkiota, mutta yleensä puhujan matkakulut korvaa kutsuja.

Mitä lahjaksi tai merkiksi ystävälle tai tärkeälle yhdistysväelle?

  • Lahjaksi voi antaa esimerkiksi ansiomerkistä mukaellun hopeisen kaulakorun tai hopeoidun rintamerkin tai vaikkapa Kotiseutuliiton pienoislipun. Hopeoitu rintamerkki voi toimia myös hallituksen jäsenen tunnuksena. Tutustu tuotteisiin: Kauppa.
  • Kotiseutukillan jäsenyys vuodeksi tai useammaksi on arvokas lahja. Samalla tuet kotiseututyötä.

Kotiseutuneuvoksen arvonimi

Tasavallan presidentti myöntää kotiseutuneuvoksen arvonimen. Suomen Kotiseutuliitto neuvoo hakemuksen alkuun saamisessa. Valtioneuvoston kanslia pyytää Kotiseutuliitolta lausunnon kotiseutuneuvosten arvonimiesityksistä.