Verkko-opas: Ylisukupolvinen kotiseututyö

Kotiseututyö, paikallinen kulttuuriperintö ja osallisuus omaan lähiympäristöön kuuluvat jokaiselle ja kaiken ikäisille. Tästä oppaasta sekä Mestarit & kisällit -verkostosta saat apua, ideoita ja suuntaviivoja eri ikäiset tavoittavan kotiseututyön kehittämiseen yhdessä eri sukupolvien kanssa.

Mukaan Mestarit & kisällit -verkostoon? Saat materiaaleja ja vinkkejä eri-ikäisten yhteiseen kotiseutuharrastamiseen – pääsyn kaikkeen luotuun viestintä- ja markkinointimateriaaliin sekä suunnittelun tukityökaluihin.

Mestarit & kisällit -verkostossa on mukana yhteisöjä, jotka toteuttavat ylisukupolvista toimintaa. Verkosto on kaikille avoin ja siihen ovat tervetulleita kaikki ylisukupolvista kotiseututyötä suunnittelevat tai siitä kiinnostuneet yhteisöt tai henkilöt. Jos haluat mukaan, lähetä sähköpostia hankekoordinaattorille: riina.koivisto@kotiseutuliitto.fi.

Tilaa myös uutiskirjeemme täältä.

Mestarit & kisällit -toimintamalli ja verkko-opas syntyivät Kotiseutuliiton ja Kulttuurirahaston Mestarit & kisällit- hankkeessa 2018–2020. Hankkeessa otettiin sukellus ylisukupolviseen kotiseututyöhön, jossa lapset, nuoret ja eläkeikäiset kohtaavat yhteisillä kotikulmilla. Vuosina 2021–2022 Mestarit & kisällit -toiminnan kehitys ja toteutus jatkuu opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamana. Toiminta on Kotiseutuliitolle tärkeää, eri-ikäisten moninaista kotiseututyötä nostavaa ja osallistavaa toimintaa. Tervetuloa mukaan!

Verkko-oppaan sisältö:

Kuva: Susanna Kekkonen.