Verkko-opas: Ylisukupolvinen kotiseututyö

Kotiseututyö, paikallinen kulttuuriperintö ja osallisuus omaan lähiympäristöön kuuluvat jokaiselle ja kaiken ikäisille. Tästä oppaasta saat apua, ideoita ja suuntaviivoja eri ikäiset tavoittavan kotiseututyön kehittämiseen yhdessä eri sukupolvien kanssa.

Tilaa myös uutiskirjeemme täältä.

Mestarit & kisällit -toimintamalli ja verkko-opas syntyivät Kotiseutuliiton ja Kulttuurirahaston Mestarit & kisällit- hankkeessa 2018–2020 ja sitä täydennettiin opetus- ja kulttuuriministeriön Kotikulmien tutkimusmatkailijat -hankkeessa 2021–2023. Hankkeissa otettiin sukellus ylisukupolviseen kotiseututyöhön, jossa lapset, nuoret ja eläkeikäiset kohtaavat yhteisillä kotikulmilla.  Toiminta on Kotiseutuliitolle tärkeää, eri-ikäisten moninaista kotiseututyötä nostavaa ja osallistavaa toimintaa. Tervetuloa mukaan!

Verkko-oppaan sisältö:

Diplomit

Toiminnan päätteeksi on mukava kiittää ja kannustaa ryhmäläisiä, niin lapsia, nuoria kuin ikäihmisiä diplomilla. Tulosta osallistujille omat diplomit ja täytä tarvittavin tiedoin. Diplomit on saatavissa sekä suomeksi että ruotsiksi.

Mestarit ja kisällit diplomi suomi

Mästere och gesäller diplom svenska

  • Lisäksi verkoston jäsenille: viestinnän ja toiminnan suunnittelun työkalut, graafiset materiaalit, markkinointikuvat, -tekstit ja -videot. Jos olet kiinnostunut, laita viestiä riina.koivisto@kotiseutuliitto.fi
Kuva: Susanna Kekkonen.