Kotiseututyön ansiomitali

Kotiseututyön ansiomitali on liiton korkein tunnustuksenosoitus, joka luovutetaan saajalleen Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä.

Ansiomitalin on suunnitellut taiteilija Viljo Savikurki ja sitä on myönnetty vuodesta 1953 alkaen. Mitalin mukana on kunniakirja. Ansiomitalin lunastusmaksu on 220 euroa.

Kotiseututyön ansiomitalin hakeminen

Suomen Kotiseutuliiton jäsenyhteisöt voivat tehdä esityksiä ansiomitalin saajiksi vuosittain huhtikuun loppuun mennessä.

Ansiomitaliesitys tehdään oheisella lomakkeella, johon liitetään erillinen ansioluettelo. Puutteellinen hakemus voi johtaa esityksen hylkäämiseen.

Kotiseututyön ansiomitalin hakulomake [word]

Ansiomitalin myöntäminen ja vastaanottaminen

Suomen Kotiseutuliiton hallitus myöntää ansiomitaleja kerran vuodessa, kerrallaan enintään 10 mitalia. Mitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä.

Kotiseutuliiton hallitus päättää ansiomitalin saajista touko–kesäkuun vaihteessa pidettävässä kokouksessa. Myönteisestä päätöksestä ilmoitetaan esityksen tehneelle jäsenyhteisölle ja ansiomitalisti kutsutaan vastaanottamaan mitali Valtakunnallisille kotiseutupäiville.

Mitalia ei myönnetä istuvalle Suomen Kotiseutuliiton valtuuston tai hallituksen jäsenelle.