Bussiretket

Ilmoittaudu opastuksiin: Ilmoittautuminen retkiin ja opastuksiin

Vantaan ratikan reitin opastettu kiertoajelu

Lähtö: Vantaan kaupungintalo, Asematie 7
TIKKURILAN SUURALUE
Pe klo 16–18

Vantaan ratikan kiertoajelulla pääset asiantuntijoiden johdolla tutustumaan tulevan ratikan reittiin ja kuulemaan, millaista kaupunkia reitin varrelle on suunniteltu. Kiertoajelu alkaa Tikkurilasta Vantaan kaupungintalon läheisyydestä ja päättyy samaan paikkaan ajelun päätyttyä. Ajelu kiertää ratikan reitin Tikkurilasta itään Hakunilan kautta Mellunmäkeen ja Tikkurilasta länteen Jumbon kautta Lentoasemalle.

Opastuksille ennakkoilmoittautuminen.

Itäisen Vantaan Helmet 10 €/hlö

Lähtö/paluu: Martinlaakson asema
MYYRMÄEN SUURALUE
La klo 14.30–17.30

Vantaa on täynnä vastakohtia. Meiltä löytyy niin rosoisia lähiöitä kuin upeita kartanoita. Kierroksella nähdään mm. pitäjän keskiaikainen sydän, Helsingin pitäjän kirkonkylä, Tikkurilan jokivarsi sekä vanhaa teollisuutta ja Håkansbölen kartano. Matkalla kuulet tarinoita Vantaan värikkäästä historiasta.

Opastuksille ennakkoilmoittautuminen.

Läntisen Vantaan Helmet 10 €/hlö

Lähtö/paluu: Vantaan kaupunginmuseo, Hertaksentie 1
TIKKURILAN SUURALUE
Su klo 15–17

Vantaa on täynnä vastakohtia. Meiltä löytyy niin rosoisia lähiöitä kuin upeita kartanoita. Kierroksella nähdään mm. Kivistön asuntomessualue, Vantaankosken kuohut ja kartanoita. Matkalla kuulet tarinoita Vantaan värikkäästä historiasta.

Opastuksille ennakkoilmoittautuminen.

Seurantaloretki ja korjausklinikka 15 €/hlö

Lähtö/paluu Vantaan kaupunginmuseo, Hertaksentie 1
TIKKURILAN SUURALUE
La klo 13–17

Miten seurantaloilla toteutetaan kestävää korjaamista? Millainen on hyvä korjaushanke? Vierailemme bussilla pääkaupunkiseudun seurantaloilla. Klinikka tarjoaa kouriintuntuvia neuvoja ja ohjeita korjaushankkeisiin. Välissä juodaan pullakahvit. Retki on suunnattu seurantalojen ylläpitäjille
ja se on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Opastuksille ennakkoilmoittautuminen.

Suuri Rantatie Vantaalla 10 €/hlö

Lähtö/paluu Vantaan kaupunginmuseo, Hertaksentie 1
TIKKURILAN SUURALUE
La klo 14–17

Vantaa mielletään usein moderniksi, viime vuosikymmeninä rakentuneeksi kaupungiksi. Juuret ulottuvat todellisuudessa huomattavan syvälle. Esimerkiksi alkuperäinen Suuri Rantatie on Vantaalla vielä osittain käytössä. Bussiretken aikana tutustutaan Vantaan halkaisevaan historialliseen tiehen. Arkeologi Andreas Koivisto esittelee retkellä tien historiaa sekä kertoo sen varrella sijaitsevista vanhoista kylistä sekä kivikautisista asuinpaikoista.

Opastuksille ennakkoilmoittautuminen.

Kartanoiden Vantaa 15 €/hlö

Lähtö /paluu: Vantaan kaupunginmuseo, Hertaksentie 1, la klo 13–17.30
Lähtö/paluu: Martinlaakson asema, su klo 14–18.30
TIKKURILAN SUURALUE, MYYRMÄEN SUURALUE

Vantaa on nuori kaupunki, mutta samalla ympäristökulttuuriltaan vanha ja syväjuurinen. Suomen historia näkyy elävästi Vantaan maisemassa. Retkellä saamme kartanoiden kautta katsauksen arkkitehtuuriin, kulttuuriympäristöihin ja yleiskuvan nopeasti muuttuvasta sykkivästä kaupungista. Minkälaiset ovat Vantaan monet kasvot? Oppaana toimii vantaalainen kotiseutuneuvos, FM Jukka Hako.

Opastuksille ennakkoilmoittautuminen.

Kerroksellinen Vantaa – bussikierros 50-vuotiaassa kaupungissa 10 €/hlö

Lähtö /paluu: Vantaan kaupunginmuseo, Hertaksentie 1
TIKKURILAN SUURALUE
La–su klo 14–17

Vantaan kaupungin järjestämällä bussikierroksella tutustutaan kaupungin eri asuinalueiden historiaan ja nykyisyyteen. Kierros esittelee Vantaan historian kerrostumia keskiaikaisesta kylästä 1970-luvun kerrostalolähiöihin. Niiden kautta pohdimme, miksi 50-vuotista kaupunkihistoriaansa juhliva Vantaa on sellainen kuin se on? Mikä on ajanut kaupunkia eteenpäin? Miten eri kehitysvaiheet näyttäytyvät vantaalaisessa kaupunkikuvassa? Oppaina FT Eeva Kotioja ja FT Matti O. Hannikainen, Helsingin yliopisto.

Opastuksille ennakkoilmoittautuminen.