Liikkuminen Vantaalla

Vantaa, kaupunkeja kaupungissa

Vantaa muodostuu suuralueista, jotka ovat kuin kaupunkeja kaupungin sisällä. Alla olevasta kartasta näet suuralueiden sijainnit. Jokaisella alueella on oma tunnusvärinsä ja näillä väreillä ohjelmatietoihin on merkitty, millä suuralueella ohjelma järjestetään.

Kuva kartasta, jossa näkyy Vantaan suuralueet.

Liikkuminen Vantaalla

Vantaa on moderni kaupunki, jolla on toimiva ja monipuolinen julkinen liikenne. Täällä liikutaan junilla, busseilla, kaupunkipyörillä ja pian toivottavasti myös raitiovaunuilla. Vantaa on myös Suomen vilkasliikenteisimmän ja moderneimman lentokentän koti. Melko uuden kehäradan varrella matkustaessa näkee taidetta ja kohteita, joihin ei autolla pääse. Kaupunki on nopeasti kasvanut raiteiden ympärille.

Kaupunkipyörät

Vantaan kaupunki tarjoaa maksuttoman kaupunkipyöräkauden 50-vuotisjuhliensa kunniaksi! Maksuttomilla kaupunkipyörillä halutaan tukea kestävää, päästötöntä liikkumista, ja mahdollistaa pyöräily myös niille, joilla ei ole omaa pyörää. Kaupunkipyöriä pyritään järjestämään kaikkien tapahtumakohteiden läheisyyteen.

Lisätietoja kaupunkipyörien käyttöönotosta löydät osoitteesta hsl.fi/kaupunkipyorat

HSL

Haluamme kannustaa kaikkia Kotiseutupäivien vieraita liikkumaan julkisilla, kuten aidot vantaalaiset! Kotiseutupäivien osallistumispassi sisältää kahden vuorokauden HSL:n matkalipun, jolla pääset liikkumaan näppärästi Vantaalla eli vyöhykkeillä BC. Heittäytyminen julkisen liikenteen seikkailuun voi jännittää, mutta Infopisteeltä saa apua ja neuvoja kulkemiseen ja matkalipun käyttöön. Lisäksi lauantaiksi on luvassa retkiä, joissa kuljetaan eri kohteisiin yhdessä matkakummien kanssa. Ota siis rohkeasti matkakortti käyttöösi!

Reittikarttoja, matkustusohjeita ja aikatauluja löydät osoitteesta hsl.fi/matkustaminen