eMuseo-palvelu – kulttuurimatkailun mobiiliopas taskussa

På svenska

Jokainen kulttuurikohde ansaitsee tulla löydetyksi! eMuseo-palvelun avulla museon, kävelyreitin tai matkailukohteen opas on aina käytettävissä – oli kohde auki tai kiinni, tai jos kävijä ei itse pääse paikan päälle. eMuseoon sopivat museokohteiden lisäksi mainiosti myös kävelyreitit, luontopolut tai historialliset kohteet.

Palvelun myötä osoitteeseen www.emuseo.fi syntyy satojen paikallismuseoiden ja kulttuurikohteiden opastuksista koostuva moderni ja interaktiivinen sivusto, joka tuo maamme kiinnostavat kulttuurikohteet kaikkien ulottuville. Valmiita oppaita voi käyttää puhelimella ja tabletilla tai halutessaan myös tietokoneella.

eMuseo-palveluun luotiin ensimmäiset mobiilioppaat vuosina 2016-2017. Vuoden 2022 alussa eMuseo-palvelusta löytyy jo lähes 90 mobiiliopasta, joissa on lähes 300 erilaista reittiä.

Kulttuurimatkailuhanke 2022–2023

Kotiseutuliitossa käynnistyi vuodenvaihteessa 2022 kulttuurimatkailun kehittämishanke, jolla laajennetaan ja vakiinnutetaan eMuseo-palvelu kulttuurimatkailun, paikallisyhteisöjen, asukkaiden ja koululaisten käyttöön. Hankkeen myötä tehdään eri puolilla Suomea sijaitsevat kulttuuriperintökohteet – kuten paikallismuseot, seurantalot, kulttuurireitit ja historialliset kohteet – tunnetuiksi, toimiviksi ja tavoitettaviksi kulttuurimatkailun kohteiksi.

Hankkeen aikana tarjotaan koulutuksia ja opastusta sekä räätälöityä tukea palvelun käyttöönottoon ja paikalliseen markkinointiin. Hankkeessa myös markkinoidaan palvelua kulttuuriperinnöstä kiinnostuneille kävijöille ja matkailijoille.

Hankkeen tuloksena mahdollistetaan saavutettava kulttuurimatkailun elämys kielirajoista, aukiolosta tai kävijän fyysisistä rajoitteista huolimatta. 

Kotiseutuliiton kulttuurimatkailuhanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kiinnostuitko? Lue lisää ja tilaa palvelu tietopankissamme!