Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Iisvesi -kuvienkatseluilta

4.5. klo 17:00 - 19:00

Vapaa pääsy
Iisvesi -kuvienkatseluillan mainos

Iisveden kulta-ajat 20- ja 30-luvuilla, Suomen suurimpana sisämaan puutavaran lähetysasemana ja sisävesien suurimpana puutavaran lastauspaikkana, loivat ainutlaatuista elämää ja kulttuuria Suonenjokeen kuuluvaan kylään. Teollisuustoiminta on merkittävä osa Iisveden historiaa, mutta myös muuta värikästä kulttuurihistoriaa riittää jälkipolville kerrottavaksi.

Nykyään Iisvedellä asuu vakituisesti enää noin 500 ihmistä, mutta monella on yhteyksiä edelleen Iisvedelle, tärkeitä muistoja tai loma-asunto. Nyt kerättävä historiikki käynnistää Suonenjoki-Seuran ja Iisvesi-seuran yhteistyön ja yhdistää useamman sukupolven iisveteläisiä.

Suonenjoen ja Iisveden kotiseutuyhdistykset: Suonenjoki-Seura ry ja Iisvesi-seura ry toteuttavat yhteistyönä vuosien 2023–2024 aikana historiikin Iisvedestä. Iisveden historiaa on löydettävistä useista eri lähteistä, mutta yhtä kokoavaa teosta ei löydy. Historiikilla seurat haluavat arvostaa ja kunnioittaa Iisveden rikasta kulttuurihistoriaa ja edesauttaa sen säilymistä myös tuleville sukupolville.
Historiikkiin kerätään aineistoa useista kirjallisista lähteistä sekä tarinoina ihmisiltä, joilla on muistoja Iisvedeltä.

Tule muistelemaan yhdessä Iisvesi-seuran ja Suonenjoki-Seuran kanssa Iisveden menneitä aikoja torstaina 4.5.2023 klo 17-19 Iisveden Kirin talolle (Iisvedenraitti 8, 77800 Suonenjoki). Voit tuoda mukanasi kuvia tai pelkän tarinan jaettavaksi. Keräämme tarinoita Iisvesi-historiikkiin.
Osallistujille kahvitarjoilu!

Illan järjestää yhteistyössä Suonenjoki-Seura ry ja Iisvesi-seura ry

Tiedot

Päivämäärä:
4.5.
Aika:
17:00 - 19:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Avainsanat:
,
Kotisivu:
https://www.facebook.com/Iisvesiseurary/

Järjestäjät

Iisvesi-seura ry
Suonenjoki-Seura ry

Muut

Tapahtuma sosiaalisessa mediassa
https://fb.me/e/5hQBns6Rv

Tapahtumapaikka

Iisveden Kirin talo
Iisvedenraitti 8
Suonenjoki,
+ Google Map