Perjantai 9.8.2019

Bussikuljetus hotelleilta seurakuntakeskukseen erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

8.30 –16.00 Info ja ilmoittautuminen
Tuusulan seurakuntakeskus, aula,
Rykmentintie 34

9.00 –11.30 Keskustelukammarit

1. Kulttuuriperintötyö kunnan kulttuuritoiminnan tavoitteena ja käytäntönä
Asiantuntijoiden alustuksia ja keskustelua kulttuuriperintötyön roolista uuden kuntien kulttuuritoimintalain valossa. Keskustelua vetää Kokkolan kulttuuritoimenjohtaja ja Kotiseutuliiton hallituksen varapuheenjohtaja Sampo Purontaus.

2. Lapsille kotiseutu tutuksi
Lapset, nuoret ja ikäihmiset kohtasivat Mestarit ja kisällit -hankkeessa Sodankylässä ja Turun Varissuolla. Tuusulan kulttuurikasvatussuunnitelma antaa kaikille lapsille samat eväät kulttuurin ja kotiseudun tuntemukseen. Kuullaan kokemuksista ja keskustellaan uusista ideoista. Keskustelua vetää Sodankylän Aleksanteri Kenan koulun rehtori ja Kotiseutuliiton varapuheenjohtaja Irja-Kaisa Lakkala.

3. Visioita ja eväitä 70-vuotiaan Kotiseutuliiton tulevaisuuteen – sana on vapaa
Keskustelua vetävät Kotiseutuliiton puheenjohtaja Janne Vilkuna ja hallituksen puheenjohtaja Sampo Suihko.

4. Kaupunkipaahtimo: aktivistit voimavaraksi ja tulevaisuuden toimijoiksi
Millaista kotiseututyötä kaupungeissa ja kaupunginosissa tulevaisuudessa tehdään ja kenen voimin? Miten, mihin ja miksi asukas haluaa osallistua vuonna 2025? Mikä on sitoutumisen ja osallistumisen suhde tai ero? Kuka saa tai haluaa tehdä päätöksiä yhdistyksissä vuonna 2025? Tuttu yhdistysmuoto ei kaikille toimi, vaan uusi aika vaatii muutosta myös vapaaehtoisuuteen ja yhdistystoimintaan: tarvitaan lisää vapaaehtoistoimijan omiin kiinnostuksen kohteisiin liittyviä tehtäviä ja tietysti panostusta yhdistykselle tärkeisiin sisältöihin. Yhdistyksen hallinnointitehtävät eivät ole enää keskiössä. Keskusteluihin johdattelee Kotiseutuliiton kaupunkijaoston puheenjohtaja ja itsekin sekä kaupunki- että yhdistysaktiivi Tuula Salo. Lisäksi ohjelmassa kaupunginosayhdistysten ja muiden kaupunkiaktivistien keskustelupaneeli ja kyselytunti – eli kaupunkipaahtimo!

10.00–13.30 Vuosikokousedustajien valtakirjojen tarkastus
Seurakuntakeskus, yläaula

11.30–13.30 Lounas ja kranssipullakahvit
Seurakuntakeskus, pihapiiri

13.30–15.30 Kotiseutuliiton vuosikokous
Seurakuntakeskus, juhlasali
Bussikuljetus hotelleille.

16.00–17.00 Museo-opastus Lottamuseossa
Rantatie 39

17.30– Tuusulan Taiteiden Yö
Taiteiden Yön avaus sekä kotiseutupäivien alkupamaus suurelle yleisölle Hyrylän torilla. Tuusulan Taiteiden Yö levittäytyy Kirkkotielle ja Rantatien maisemiin. Tuusulan Taiteiden Yön teemana tänä vuonna Monet kasvot. Ohjelmaa kaiken ikäisille sisällä ja ulkona, pihoilla ja puutarhoissa, museoissa sekä tien varsilla.