Ilmaistapahtumat

Kotiseutupäivät ovat kaikille avoin kotiseutujuhla!  Päivien ohjelmassa on tapahtumia, joihin ei tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa mukaan Tuusulan humuun esimerkiksi näihin tilaisuuksiin:

Tuusulan Taiteiden Yö perjantaina 9. 8. klo 17.30–24.00
Taiteiden Yön avaus sekä kotiseutupäivien alkupamaus suurelle yleisölle Hyrylän torilla klo 17.30 alkaen.

  • Apulaispormestari Jussi Salosen tervetulotoivotus
  • Kepparinäytös musiikin tahdissa. Torilla on myös kepparitalli, josta voi lainata ratsun pienelle pyrähdykselle. Tuusulan 4H:n kepparikerhot
  • Nykysirkusesitys Vagabond: Ulkoilmateos on saanut inspiraationsa elokuvasta Thelma & Louise. Tarinaa kuljettaa taidokas fyysisyys ja hengästyttävä tasapainoilu. Tunnelmallisen ja leikittelevän teoksen esittävät Lumo Companyn Hanna Moisala ja Milla Kurronen. Musiikkina soi autotallirock.

Tämän jälkeen Tuusulan Taiteiden Yö levittäytyy Kirkkotielle ja Rantatien maisemiin. Tuusulan Taiteiden Yön teemana tänä vuonna Monet kasvot. Ohjelmaa kaiken ikäisille sisällä ja ulkona, pihoilla ja puutarhoissa, museoissa sekä tien varsilla. Kaikki tapahtumat: www.taiteidenyo.fi

Kotiseutumarkkinat lauantaina 10.00-16.00 

Ruokaa, käsitöitä, yhdstysesittelyjä ym.

Ruotsinkylän maisemasalaisuuksia – tietokilpailu kulttuurimaisemasta lauantai 10.8.2019 klo 13.00–14.45
Kylään maisemaan -hankkeessa tuodaan esiin arvokkaita maisema-alueita ja kulttuuriympäristöjä. Jokainen maisema on täynnä erilaisia salaisuuksia ja merkityksiä. Niiden avaaminen syventää kulttuurimaisemakokemuksia. Ruotsinkylä on maakunnallisesti arvokasta maisemaa. Tule mukaan tutustumaan Ruotsinkylään tietokilpailun avulla. Lähtö klo 13.00 kävelylle. Matka on noin kolme kilometriä ja matkan varrella on 10 kysymyksen tietokilpailu kulttuurimaisemakohteissa. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja.
Tapaamispaikka: Maisalantie 273 Klemtskogin ruotsinkielisen koulun piha.
Lisätietoa: Auli Hirvonen, Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria Etelä-Suomi ry p. 0400 864 494.

Trähus Karnevalen – Puutalokarnevaali Tuusulassa sunnuntaina 11.8.2019 klo 10.00 – 17.00
Trähus Karnevalen eli Puutalokarnevaali on kaikille puurakentamisesta, vanhojen talojen kunnostamisesta sekä terveellisestä asumisesta kiinnostuneille suunnattu maksuton koko perheen tapahtuma Krapihovin pihapiirissä ja Krapin Pajalla Tuusulassa. Puutalokarnevaali tuo yhteen perinnerakentajia, entisöintialan mestareita, käsityöläisiä, hortonomeja sekä näistä asioista kiinnostuneita. Keskusteluja kestävän ja terveellisen rakentamisen uusista tuulista sekä työpajoja, työnäytöksiä ja neuvontapisteitä – non-stop -periaatteella koko päivän.
www.trahus.fi

Tule tutustumaan Mestarit & kisällit -hankkeeseen
Hankekoordinaattori on tavattavissa pe–su 9.–11.8. neuvonnan ja työpajailun merkeissä, muun muassa Trähus-karnevaalissa! Katso tarkemmin täältä.

Non-stop työpajailua!

Ilmaisohjelmassa mukana myös:
Kotiseutumarkkinat, Kansanlaulukirkko ja paljon muuta! Kaikki tapahtumat ja ohjelmat on esitelty käsiohjelmassa, tutustu: