Oheisohjelma

Tuusulan seudun museot

Taiteilijakoti Erkkola, Klaavolan talo, Halosenniemi ja Aleksis Kiven kuolinmökki, Järvenpään kaupungin Taidemuseo, Keravan Sinkka sekä Ainola ja Lottamuseo ovat avoinna kotiseutupäivien ajan museoiden omien aukioloaikojen mukaan. Sisäänpääsy kotiseutupäivien osallistujapassilla lastenlipun hintaan 2€. Tutustu mielenkiintoisiin ja ainutlaatuisiin museoihin omalla ajallasi, mikäli et kotiseuturetkillä ehdi joka paikkaan!

 

Kotiseutu liikuttaa lauantaina 10.8. klo 11-16 Hyrylän uimahallin nurmella

Erilaisia liikuntapisteitä vauvasta vaariin, muksusta mummuun. Mm. temppuilua, pihapelejä, kuvabingoa, Seniorit Sykkeellä, muistijoogaa, kahvakuulaa ja kehonhuoltoa.  Lisäksi esitellään syksyn liikunta tarjontaa. Tapahtuman järjestävät Tuusulan vapaa-aikapalvelut ja Kansalaisopisto sekä Liikuntaseura Syke Tuusula

Juuret Suomessa -konsertti

Ilmatorjuntamuseo, la 10.8. klo 14.00

Suomalaista tunnemaisemaa on kautta vuosikymmenien muokannut musiikki. Iskelmässä on suomalaisten salainen muisti. Laulut nostavat sielun sopukoista esiin tapahtumat elämän ketjussa hajuineen, makuineen, surun ja ilon hetkineen. Tarinaa ja säveliä menneiltä vuosikymmeniltä kansallisen yhteisen musiikkimuistimme tiimoilta. Esiintyjinä koko kansan tuntemat muusikot, pianisti Seppo Hovi, laulaja Hannu Lehtonen sekä kultaisen harmonikan Jarno Kuusisto.

Ilmoittautumiset ja konserttiliput:
Ilmatorjuntamuseo
Klaavolantie 2
p. 040 314 3470
itmuseo@ilmatorjuntamuseo.fi

Torvisoittoa ja kovaa teetä -näyttely

Kellokosken ruukin tehdasmuseo
Vanha Valtatie 190, Kellokoski

Näyttely esittelee kellokoskelaista musiikin historiaa, erityisesti Kellokosken tehtaan VPK:n torvisoittokuntaa sekä kylän kahviloiden ja ravintoloiden värikästä menneisyyttä. Museon perusnäyttelyssä on lisäksi tehtaalla valmistettuja metallituotteita sekä tietoa ruukin ja sitä ympäröivän kylän kehityksestä. Näyttely on esillä touko-elokuun 2019.

Kirjastopyörä liikuttaa kirjaston ihmisten luokse!

Tuusulan kirjaston kirjastopyörän voi nähdä viilettävän kotiseutupäivien aikaan ympäri Tuusulaa. Kotiseutupäivillä pyörän kätköistä paljastuu Kotimaisen kirjallisuuden salakapakka, josta jaetaan kirjallisia drinkkivinkkejä. Salakapakassa voi kokeilla millainen cocktail on Tuusula Libre tai Ison miehen erikoinen. Lisäksi Tuusulan pääkirjastolta löytyy Kotiseutupäivien infopiste. Tuusulan kirjastopyörällä viedään kirjasto sinne missä ihmisetkin ovat: uimarannalle, torille, palvelutaloon ja erilaisiin tapahtumiin. Kirjavinkkari kuljettaa pyörällä kirjakassit kevyesti koululle ja päiväkoteihin. Pyörällä pääsee isoa kirjastoautoa näppärämmin moniin paikkoihin. Kirjastopyörällä voi ajaa kesällä ja talvella ja sähkö antaa lisävauhtia, jos polkijalla alkaa puhti loppua.

 

 

Lisää vinkkejä käsiohjelmasta: