Köyliist 15 – KAUNISTA KÄSILLÄ

Köyliist 15 – KAUNISTA KÄSILLÄ
Käyttöön, juhlaan ja koristeiksi

Kulttuuriteko vailla vertaa!

Kahden vuoden uurastuksen tuloksena Köyliö-seuralla on ilo julkaista Köyliist 15 -kirja köyliöläisistä käden taitajista.
Teoksessa nostetaan esiin niin edesmenneiden kuin nykyistenkin käsityön taitajien töitä.

Teos tallentaa arvokkaalla tavalla paikallista kulttuuriperintöä, sukujen historiaa ja vahvistaa köyliöläistä identiteettiä. Köyliist 15 -kirja on ”jättikokokoinen” 256 sivua ja 400 kuvaa sisältävä teos, missä on esitelty lähes 80 käden taitajaa. Kirjassa esitellään myös lukuisia entisajan käsityöläisiä ja Tuiskulan Torpparimuseossa esillä olevia esineitä.

Teoksessa kerrotaan Köyliön kappeliseurakunnan arvokkaista kirkkotekstiileistä, joista vanhimmat ovat 1600-luvulta. Köyliön kirkon remontin yhteydessä paljastuneiden vainajien tekstiilien ja vaatteiden tarkempi tutkimus on tuonut paljon uutta tietoa 1700-luvun hautaustavoista.

Kirja avaa myös monipuolisen käden taitajan ja taiteilijan Emil Cedercreutzin elämäntyötä käsityöperinteen vaalijana.

Köyliist 15 -kirjan aineiston kokoamista ja kuvittamista ovat avustaneet monet henkilöt. Kirjoittajia on kaikkiaan 45. Valokuvat on valittu yli 8 000 kuvan joukosta.

Kirjan upeasta ulkoasusta vastaa Simo Nummi ja valokuvien valinnasta Jaakko Ojala sekä Samuli Vahteristo.

Köyliö-seura on vuodesta 2000 alkaen tuottanut ja kustantanut yhteensä 15 kotiseutuaiheista kirjaa. Teoksissa on yhteensä 3 440 sivua. Kulttuuriteko vailla vertaa!

Kirjoja myyvät: Tuiskulan Kotikolo, Studio Jaakko Ojala, Köyliön Osuuspankki ja MainosNummi.

Kirjan hinta on: 40 euroa

Lisätietoja: Samuli Vahteristo 050 5611455