Hesarin kulmilla

Hesarin kulmilla 50-luvun Kalliossa

(Reuna kustannus 2018)

Kirjoittanut Juhani Styrman
Kuvittanut Laura Salama

Kirja rakentuu edesmenneen kotiseuturunoilija, raitiovaununkuljettaja Esko Hytösen runojen ympärille. Runoja avaavat Juhani Styrmanin Helsingin Kallion paikallishistoriasta kertovat tekstiosuudet. Kirja kertoo tekstein ja tussipiirroksin 1950-luvun kadonneesta Kalliosta pyykkimuijineen, yhteissaunoineen ja ahtaine helahuoneineen.
Kallio on entinen työläiskaupunginosa itäisessä kantakaupungissa Pitkänsillan takana. Tässä teoksessa lähdetään liikkeelle 1950-luvun Kalliosta ja jatketaan siitä matkaa kauemmas Hesarin kulmien historiaan; Sörkkaan Hakikseen ja Alppilaan. Kallion kujille johdattelevat Hytösen runot hänen lapsuuden- ja nuoruudenmaisemistaan. Ne ovat paitsi mielenkiintoista luettavaa, myös alueensa ja aikansa kulttuurihistorian dokumentointia.
Esko Hytönen syntyi työläisperheeseen toisen maailmansodan loppuhetkillä 1944. Yhteisöllisyys korostui sodanjälkeisessä Kalliossa. Lapset ottivat luontevasti haltuun lähikortteliensa pihat, kadut ja puistot, ja kun ikää tuli lisää, reviiriä laajennettiin.
Tämän kirjan avulla sinäkin voit lähteä Eskon mukana kaupunkiretkelle.

(viivakoodi) ISBN 978-952-7221-39-6
KL 92.833
Lisätietoja kirjasta sekä tilaukset:
Verkkokauppa www.reunalla.fi