Avustusklinikka: tukea kulttuurihistoriallisten rakennusten korjaamiseen

Avustusklinikan juontajana toimi Reetta Nousiainen Lahden Museoista. Kuvakaappaus tapahtuman ruutunäkymästä.

Vanhan, kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen korjaamiseen on mahdollista hakea valtion avustuksia. Säilyttävään, talon ominaispiirteet huomioivaan korjaamiseen voi hakea avustuksia Museovirastolta ja ELY-keskuksesta. Avustusten hakuajat ovat vuosittain loka-marraskuussa.

Lahden Museot eli Päijät-Hämeen alueellinen vastuumuseo ja Korjausklinikka-hanke järjestivät yhteistyössä Hämeen ELY-keskuksen kanssa avustusklinikan verkossa 27. lokakuuta. Tilaisuudessa Lahden Museoiden korjausrakentamisen asiantuntija Anssi Malinen kertoi valtion korjausavustusten ehdoista ja antoi käytännön ohjeita niiden hakemiseen. Alueidenkäytön asiantuntija Rauno Penttinen Hämeen ELY-keskuksesta piti verkkotilaisuudessa tietoiskun rakennusperinnön hoitoavustuksista.

Myös LAB-ammattikorkeakoulun ja Suomen Kotiseutuliiton kestävän korjaamisen Korjausklinikka-hanke esittäytyi. Tilaisuuden päätteeksi yleisö sai esittää asiantuntijoille kysymyksiään avustuksista ja niiden hakemisesta.

Avustusklinikalla oli mukana yli 70 osallistujaa. Kiitos kaikille järjestäjille ja osallistujille onnistuneesta avustusklinikasta.

Avustusklinikan esitykset

Avustusklinikka 27102020_kaikki esitykset (pdf, 1,5 Mb)