Luova urbaani Heinola -tapahtuma

Maaherrankadun rakennus on ollut jo useamman vuoden tyhjillään päiväkotitoiminnan loputtua siellä. Luova urbaani Heinola -tapahtuma pohti paikalle uutta käyttöä.

Korjausklinikka-hanke oli elokuussa mukana hankkeen pilottikaupungin Heinolan järjestämässä Luova urbaani Heinola -tapahtumassa. Tapahtuma järjestettiin Heinolan Maaherrankadun päiväkodilla, joka on ollut ilman käyttöä muutaman vuoden.

Tapahtumassa puhuttiin kestävästä korjaamisesta ja pohdittiin uutta käyttöä vanhalle päiväkotirakennukselle. Mukana olivat Korjausklinikan lisäksi myös Painovoima, lahtelainen paperi- ja painokeskus, sekä Sopenkorven Kesanto, Lahdessa vanhan teollisuusalueen kupeeseen talkoohengellä rakennettu tapahtumapuisto. Paneelikeskustelussa olivat esillä kaupunkikulttuuri, asukkaiden osallistuus ja vanhojen rakennusten käyttöönotto kestävästi ja asukkaita aktivoiden. Voit katsoa keskustelun alla olevasta Heinolan kaupungin tallenteesta.

Korjausklinikan neuvontapisteellä oli mukana myös hienopuuseppä Rami Kantonen kertomassa ikkunoiden korjaamisesta.Korjausklinikka piti tapahtumassa neuvontapistettä ja hankkeen väki keskusteli paikallaolleiden kanssa kestävästä korjaamisesta.

Kiitos Heinolan kaupungille kiinnostavan tapahtuman järjestämisestä, panelisteille hyvistä keskusteluista ja mukana olleille kiinnostuksesta kestävää korjaamista kohtaan.

Tallenne tapahtuman paneelikeskustelusta