Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sanataiteella selvää perinteestä -koulutus

14.10.2023 - 17.11.2023

Vapaa pääsy
Valokuvaaja Roine Piirainen

Mitä perinteitä kannat arjessasi ja juhlissasi? Mikä perinne ravitsee sinua? Miten voisit kertoa sen merkityksestä taiteen keinoin?

Koulutuksessa perehdytään omaan ja yhteiseen aineettomaan kulttuuriperintöön keskustelemalla ja tutustumalla elävän perinteen esimerkkiin. Jokainen osallistuja löytää itselleen kiinnostavia perinteitä, joihin syvennytään koulutuksen monipuolisissa sanataideharjoitteissa. Kaustislaisen viulunsoittoperinteen kantaja tuo koulutuksessa oman perinteensä yhteisen tutkiskelun alle soittaen ja jutustellen. Luova kirjoittaminen auttaa herkistymään perinteelle, oli kyseessä sitten kirjoittajan vanha elämäntapa tai aivan uusi ihastus. Viimeisellä kerralla halukkaat saavat esittää prosessin aikana syntyneitä runoja ja muita tekstejä Kulttuuritalo Valveen kahvilassa.

Kouluttajana toimii taidekasvattaja, runoilija ja yhteisötaiteilija Timo Harju. Runoilijana Timoa kiinnostaa, miten ihmisten puhetavat kertovat heidän luonteestansa ja heille merkityksellisistä asioista. Timon mielestä taiteessa ja aineettomassa kulttuuriperinnössä on molemmissa kyse elämän merkityksistä.

Kaustislaisen viulunsoiton perinteenkantajana koulutuksessa toimii Olli Seikkula.

Koulutus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Mitään ennakkotaitoja tai -tietoja ei tarvita. Pelkkä halu omien juurtensa tutkimiseen ja toisten kuunteluun riittää. Missä olet kotona? Missä kukit ja juurrut?

Järjestäjä

Opintokeskus Kansalaisfoorumi

Tapahtumapaikka

Kumppanuuskeskus
Kansankatu 53, 90100 Oulu