Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Miljoonan puun talkoot Euroopan Kulttuuriympäristöpäivänä Tehtaan koululla

9.9.2023 klo 10:00 - 16:00

Vapaa pääsy
Miljoonan puun talkoon Tehtaan koululla 9.9.2023 Valokuvaaja Varkauden museot

Euroopan Kulttuuriympäristöpäivänä kutsumme kaikki mukaan Miljoonan puun talkoisiin! Jaamme maksutta yhteensä 500 koivun, tammen, männyn ja kuusen taimea, joita kaikki voivat istuttaa omaan pihaansa tai kaupungin osoittamalle istutusalueelle.

Miljoonan puun talkoot toimivat symbolisina jäähyväisinä Varkauden museoiden ansiokkaalle toiminnalle Varkauden teollisen perinnön vaalimistyössä ja uuden ajan alkuna Varkautelaisten uutena museona, sillä pitkään odotettu Varkautelaisten uusi museo avautuu Tehtaan koululla keväällä 2024! Uudesta museosta rakentuu ennen näkemätön ja elämyksellinen yhdistelmä kaupungin, kaupunkilaisten sekä Varkauden teollisuuden yhteistä historiaa ja tulevaisuutta.

Miljoonan puun talkoot on kaikille avoin projekti, jossa puiden istuttaminen, ilmastonmuutoksen hidastaminen ja taide kohtaavat. Talkoiden tavoitteena on laaja-alaisen yhteistyön myötä istuttaa Suomeen miljoona puuta, sekä rakentaa puita istuttamalla hiljaisia tiloja, jotka luovat vehreyttä, lisäävät hyvinvointia ja auttavat luonnon monimuotoisuuden suojelemisessa.

Puun istuttaminen on ympäristöteko, mutta samalla myös osa nykytaideteosta. Miljoonan puun talkoiden taustalla on taiteilija Nina Backmanin Silence Project -kokonaisuus. Jokamiehenoikeuksista inspiraationsa saanut Silence Project nostaa esiin hiljaisuuden, tilan ja luonnon merkitystä, sekä näiden vaikutusta suomalaiseen kulttuurin, arvoihin ja identiteettiin.

Tapahtuma on osa Varkaus-Päiviä. Vapaa pääsy.

Järj. Varkauden museot yhteistyössä Nina Backman, Varkauden kaupunki Tekninen toimi ja Varkauden Museonystävät ry.

Tiedot

Päivämäärä:
9.9.2023
Aika:
10:00 - 16:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Avainsanat:
,
Kotisivu:
https://varkaus.fi/fi/museot/ajankohtaiset

Järjestäjä

Varkauden museot

Tapahtumapaikka

Tehtaan koulu, Kirkonmutkan hiekkakenttä
Satakunnankatu 2, 78300 Varkaus