Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Loviisan wanhat talot

26.8.2023 klo 08:00 - 27.8.2023 klo 17:00

20€ - 25€
Valokuvaaja Anne Karkkonen

Loviisan Wanhat Talot tapahtumaa on vietetty jo vuodesta 2005. Tapahtuman yleisö pääsee vierailemaan vanhoissa taloissa ja niiden ihanissa pihapiireissä. Mukana olevat talot ovat yksityiskoteja, jotka ovat joko yli 100 vuotiaita tai muuten edustavat tapahtuman kannalta tärkeitä rakennusperinnearvoja. Osa taloista on kunnostettu, osaa kunnostetaan parhaillaan, aina perinteitä kunnioittaen. Koska tapahtuman talot ovat koteja, ne ovat yksilöllisiä ja niissä näkyy asukkaiden persoonallinen tapa kunnostaa ja sisustaa vanhaa taloa kodiksi.

Loviisan Wanhat Talot ry haluaa kannustaa ihmisiä säilyttämään rakennusperinnettä. Vanhan vaaliminen on ympäristöystävällistä ja se voi samalla olla myös taloudellisesti kannattavaa. Talojen asukkaat jakavat mielellään omia vinkkejään ja kertovat kotiensa historiasta. Tapahtuman aikana järjestetään myös seminaari, jossa asiantuntijat kertovat esimerkiksi vanhojen ikkunoiden kunnostuksesta, lämmityksestä tai talojen siirtämisestä.

Loviisan Wanhat Talot-tapahtuma järjestetään aina elokuun viimeisenä viikonloppuna. Taloihin pääsee tutustumaan klo 10 – 17 sekä lauantaina että sunnuntaina. Tapahtuma on aikuisille maksullinen.

Loviisan Wanhat Talot-tapahtuman aikana kävijät saavat myös hyvän tilaisuuden tutustua historialliseen Loviisaan, josta löytyy näkemistä ja kokemista niin aikuisille kuin lapsillekin. Tapahtuman aikana kaupunki täyttyy antiikkimarkkinoista ja kirpputoreista ja monet kävijät palaavatkin kotiinsa kassit täynnä löytöjä. Meren äärellä sijaitsevassa Loviisassa on kaunis luonto ja Ruotsinpyhtäällä pääsee nauttimaan jokitunnelmista ja maaseutukohteissa ihanasta maaseudun rauhasta.

Tiedot

Alkaa:
26.8.2023 klo 08:00
Loppuu:
27.8.2023 klo 17:00
Hinta:
20€ - 25€
Avainsanat:
,
Kotisivu:
https://loviisanwanhattalot.fi/

Järjestäjä

Loviisan wanhat talot ry.

Tapahtumapaikka

Loviisa
07900 Loviisa