Järjestä tapahtuma

Kaikki ovat tervetulleita järjestämään kulttuuriympäristöpäivien tapahtumia.

Tapahtuma voi olla avointen ovien päivä, opastettu kierros, työpaja, juhlat tai mitä tahansa keksittekin. 

Kulttuuriympäristöpäiville toivotaan vierailumahdollisuuksia kohteisiin, jotka eivät yleensä ole avoinna yleisölle. Jos kohde on muutoinkin vierailtavissa, siellä voi järjestää oheisohjelmaa kuten opastuksen, kahvittelua, tanssit, yhteislaulua tai vaikkapa sadonkorjuujuhlat.

Tapahtuma voi liittyä vuositeemaan tai yleisesti kulttuuriympäristöön tai kulttuuriperintöön. Sen voi järjestää syyskuun toisella viikolla tai muuna ajankohtana.

Tapahtumien toivotaan olevan yleisölle maksuttomia tai edullisia, jotta kaikilla on mahdollisuus osallistua.

Kulttuuriympäristöpäivien tapahtumissa toivotaan huomioitavan lapset ja nuoret. Voisiko jo tapahtumaa suunnittelemaan kutsua vaikkapa lähikoulun oppilaita? He osaisivat varmasti ideoita lapsia ja nuoria kiinnostavaa ohjelmaa.

Muista huolehtia suurissa tapahtumissa asianmukaiset luvat kuntoon. Tilaisuuden laatu ja laajuus määrittävät lopullisen lupatarpeen. Saat lisätietoja omasta kunnastasi.

Ilmoita tapahtuman jälkeen osallistujien ja vapaaehtoisten määrä ja muu mahdollinen palaute Euroopan kulttuuriympäristöpäivien koordinaattorille. Palautetta tarvitaan tilastointia sekä päivien kehittämistä varten. (Tähän lisätään linkki lomakkeeseen).

Tapahtumasta viestiminen

Lisätkää tapahtumien nimeen ”Euroopan kulttuuriympäristöpäivät” tai alaotsikko ”osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä”. Näin pääsette osaksi suurta eurooppalaista kokonaisuutta.

Käyttäkää viestinnässänne Euroopan kulttuuriympäristöpäivien logoa.

Ilmoittakaa yleisötapahtumat Kulttuuriympäristöpäivien kalenteriin lomakkeella, josta tiedot siirtyvät automaattisesti European Heritage Days -ohjelman sivustolle.

Ilmoita tapahtumasi menokalentereihin (esim. paikallislehdet ja -radiot, kunnan tapahtumakalenteri) sekä Kulttuuriympäristöpäivien tapahtumakalenteriin.

Viesti sosiaalisessa mediassa ja postituslistoilla

Kerro tapahtumastasi paikkakuntasi ja tapahtumasi teeman mukaisissa Facebook-ryhmissä ja postituslistoilla.

Käytä sosiaalisessa mediassa aihetunnistetta #kulttuuriympäristöpäivät ja #EuropeanHeritageDays sekä haluamiasi omia aihetunnisteita. Jaa tunnelmia tapahtuman suunnittelusta, tapahtuman aikana sekä sen jälkeen.

Jos tapahtumastasi on oma tapahtumailmoitus Facebookissa, voit tapahtuma-asetuksissa lisätä Euroopan kulttuuriympäristöpäivät rinnakkaisjärjestäjäksi. Tällöin tapahtuma näkyy myös kulttuuriympäristöpäivien Facebook-sivun kalenterissa.

Tee lehdistötiedote tai pirauta toimittajalle

Lehdistötiedotteen tarkoituksena on houkutella toimittajia tekee juttu tapahtumastanne. Voit käyttää siihen Materiaalit-sivun valmista pohjaa. Voit myös soittaa paikallislehteen ja kutsua toimittajan mukaan henkilökohtaisesti.

Tiedottaminen tapahtuman aikana ja jälkeen

Tapahtuman aikana ja tapahtuman jälkeen voi jakaa kuvia ja tunnelmia sosiaalisen median kanavissa.

Kerro yleisöllekin, että päivityksiä sosiaalisessa mediassa voi jakaa aihetunnisteella #kulttuuriympäristöpäivät ja #EuropeanHeritageDays.