Kotiseudulle-apurahat ovat haettavissa 31. elokuuta saakka

2.8.2021 Uutinen

Kotiseudulle-apurahat ovat elokuun ajan haettavissa osoitteessa www.bit.ly/Kotiseudulle. Hakulomake sulkeutuu tiistaina 31. elokuuta klo 16.

Kotiseudulle-apuraha on tarkoitettu uutta luovaan ja toimintaa kehittävään kotiseututyöhön. Hanke voi olla paikallinen tai alueellinen. Hakijan tulee olla rekisteröity yhteisö. Apurahat ovat suuruudeltaan 500–3000 euroa. Vuonna 2021 jaetaan noin 15 000 euron edestä apurahoja.

Apurahaa voi hakea vain yllä mainitulla sähköisellä lomakkeella.  Hakemuksia ei voi täydentää hakuajan päättymisen jälkeen. Katso hakuohjeet sivulla https://kotiseutuliitto.fi/toiminta/kotiseudulle-apurahat/kotiseudulle-apurahojen-hakuohjeet/

Tiedusteluihin vastataan vain hakuaikana sähköpostitse arkisin 9–15 välisenä aikana: toimisto@kotiseutuliitto.fi. Teethän hakemuksen hyvissä ajoin! Emme välttämättä ehdi paneutua viimeisenä päivänä kaikkiin tiedusteluihin, ja teknisiin ongelmiinkin on hyvä varautua.

Apurahoja myönnetään

  • uudenlaisen kotiseututyön toimintamallien kehittämiseen ja levittämiseen
  • kestävää kehitystä edistävään kotiseututyöhön ja siihen liittyvien toimintamallien kehittämiseen ja levittämiseen
  • lasten ja nuorten kotiseututoimintaa tukevien toimintamallien kehittämiseen ja levittämiseen
  • vuorovaikutteista kotiseututyötä edistävien toimintamallien kehittämiseen ja levittämiseen
  • asukkaiden tasavertaisuutta ja kulttuurista moninaisuutta huomioivaan kotiseututyöhön ja siihen liittyvien toimintamallien kehittämiseen ja levittämiseen
  • alueellisiin koulutus- tai kehittämistapahtumiin tai viestintäkampanjoihin edellä mainituista teemoista

Hankkeella omaa yhteisöä laajempi vaikutus

Apurahan saajien valinnassa etusijalla ovat toimintamallit, joita muutkin yhdistykset ja yhteisöt voivat ottaa käyttöönsä. Avustettavien kohteiden valinnassa painotetaan hankkeita, jotka vaikuttavat kotiseututyöhön myönteisesti myös muualla kuin pelkästään hakijayhteisössään.

Kotiseutuliiton hallitus päättää apurahojen saajista lokakuun lopulla. Päätökset julkistetaan marraskuussa, jonka jälkeen rahoitus on hakijan käytettävissä. Käyttöaikaa on seuraavan kalenterivuoden loppuun saakka.

Apurahaa ei myönnetä hakijayhteisön perustoimintaan tai vuotuisiin tapahtumiin. Apurahaa voidaan myöntää suuremman hankkeen osarahoitukseksi.

Apuraha voi kattaa vain todellisia kuluja, joista syntyy tosite. Hyväksyttyjä kuluja ovat muun muassa materiaalikulut, palkkiot, palkat ja ostopalvelut.

Hakijan tulee olla rekisteröity yhteisö, jolla on takanaan vähintään yksi raportoitu toimintavuosi toimintakertomuksineen ja tilinpäätöksineen.

Apurahojen sivusto on osoitteessa www.kotiseutuliitto.fi/toiminta/kotiseudulle-apurahat

Aiemmat tiedotteet aiheesta

22.6.2021 www.kotiseutuliitto.fi/kotiseudulle-apurahat-haettavissa-jalleen-elokuussa 

3.11.2019 www.kotiseutuliitto.fi/kotiseudulle-apurahat-jaettiin-kajaaniin-koylioon-paltamoon-haukiputaalle-siikalatvaan-turkuun-ja-lammille

2.9.2020 www.kotiseutuliitto.fi/kotiseudulle-apurahaa-haettiin-122-kohteeseen

22.4.2020 www.kotiseutuliitto.fi/kotiseudulle-apurahat-jaetaan-luovaan-ja-kehittavaan-kotiseututyohon

12.2.2020 www.kotiseudulle.fi/kotiseudulle-kerayksen-tuotto-jaetaan-apurahoina