Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Yleisöopastus ja perinnekäsityönäytöksiä Heikkilän kotiseutumuseossa Keravalla

6.7. klo 12:00 - 15:00

Tapahtumasarja Tapahtuman sarjat (Näytä kaikki)
Vapaa pääsy
Rasvaparkittuja ja luonnonvärjättyjä kalannahkoja Valokuvaaja Anne Jouhtinen.

Tervetuloa osallistumaan yleisöopastukselle sekä seuramaan perinteisiä kädentaitoja esitteleviä työnäytöksiä Heikkilän kotiseutumuseossa! Tule tutustumaan Heikkilän päärakennukseen ja entisajan elämään. Opastuksella kuullaan Heikkilän tilan asukkaista 1760-luvulta 1950-luvulle ja kurkistetaan varakkaan keravalaisen maalaistalon elämään. Opastus on maksuton ja sen kesto on noin 45 minuuttia, alkamisaika klo 12.00

Klo 13-15 Värttinällä kehräystä ja nahkatöitä
Tervetuloa seuramaan perinteisten kädentaitojen osaajien työnäytöksiä!

Kehrääjätaituri Jutta Jokinen esittelee Heikkilän vanhassa tuvassa värttinällä kehräämistä ja näyttää, miten lankaa syntyy entisaikojen tekotavoilla. Vierailijoilla on mahdollisuus keskustella kehräämisestä sekä muista perinnekäsitöistä työnäytöksen lomassa.

Keravalainen perinnenahkurimestari Anne Jouhtinen puolestaan kertoo työnäytöksessään kalan kokonaisvaltaisesta hyötykäytöstä. Vierailijat kuulevat vanhoista ekologista parkitustavoista, eri kalalajien erityisominaisuuksista ja käyttötavoista nykypäivänä: nahkatuotteina, suomu- ja nikamakoruina sekä taiteena. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien Elävä perintö- hanketta.

Järjestäjä

Keravan museopalvelut
Keravan museopalvelut

Tapahtumapaikka

Heikkilän kotiseutumuseo
Museopolku 04200 Kerava