Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Satakielikierros – yölaulajalinturetki

12.6. klo 21:30 - 23:59

Lintuniitty Malmin lentokentällä Helsingissä Valokuvaaja Kirsi Rautiola

Satakielikierros on Puistola-Seuran Helsinki-päivänä 12.6. järjestämä perinteikäs yölaulajalinturetki. Asiantuntevat ornitologit opastavat Malmin lentokentän ympäri kiertävällä luonto- ja ulkoilupolulla. Lintuoppaiden kanssa pääsee havainnoimaan ja tunnistamaan satakieliä ja muita yölaulajalintuja. Satakieliä onkin laskettu ja tilastoitu aina ensimmäistä havaintoretkestä alkaen vuonna 1985. Linturetkellä on kuultu useita laululintuja, kuten satakieliä, punarintoja, pensas-, viita- ja luhtakerttusia, pensassirkkalintuja, sirittäjiä ja laulurastaita.

Kokoonnutaan rauhassa ja hyvissä ajoin jo klo 21.30 Malminkaaren parkkipaikalla Falkullan koirapuistoa vastapäätä, jossa hanuritaiteilija Sami Majamäki musisoi tunnelmaan. Lähdemme ryhmissä liikkeelle klo 22.

Satakielikierroksella tutustutaan alueen lintulajeille tyypillisiin elinympäristöihin ja kantavana teemana on lähiluontomme monimuotoisuus. Satakielikierros on kaikille avoin ja maksuton luontoretki, johon kaikki ovat tervetulleita. Linturetken puolivälissä on kahvi- ja mehutarjoilu sekä elävää musiikkia. Retken yleisömäärä on vaihdellut vuosittain koronavuoden kymmenestä osallistujasta reilusti yli sataan osallistujaan.

Elävä perintö Satakielikierros – yölaulajalinturetken tarkoitus on lisätä ymmärrystä luonnon monimuotoisuuden merkityksestä, jakaa tietoa eri lintulajeista ja niiden elinympäristöistä sekä antaa elämyksiä lähiluonnossa liikkuville.

Voit katsoa videomme Satakielikierroksen historiasta.

Tiedot

Päivämäärä:
12.6.
Aika:
21:30 - 23:59
Avainsanat:
,
Kotisivu:
https://kaupunginosat.fi/puistola/

Järjestäjä

Puistola-Seura ry

Muut

Tapahtuma sosiaalisessa mediassa
https://www.facebook.com/puistolaseura

Tapahtumapaikka

Malmin lentokentän ulkoilupolku
Malminkaaren parkkipaikka