Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Retki Tenholan linnavuorelle

6.9.2023 klo 18:00 - 20:00

Vapaa pääsy

Tenholan linnavuori on toiminut rautakaudella ja keskiajalla puolustustukikohtana, josta on ollut erinomainen näköyhteys Vanajanselälle, Aulangolle ja Rapolan linnavuorelle saakka.

Nykyisin linnavuori sopii erinomaisesti retkeilykohteeksi, ja jo matka mäen laelle tarjoaa hienoja luontoelämyksiä. Kulkua harjun laelle helpottaa Hattulan kunnan rakennuttamat ja keväällä 2023 käyttöön vihityt portaat.

Retkemme Tenholan linnavuorelle alkaa klo 18 linnavuoren juurella sijaitsevalta laavulta, jonne on matkaa pysäköintialueelta noin kilometrin verran. Tilaisuuden aluksi Hattulan kunnan liikuntapäällikkö Jari Salmela kertoo kuntoportaiden rakentamisesta, minkä jälkeen testaamme portaita kapuamalla linnavuoren laelle. Ylös noustaan peräti 44 metriä, jonka jälkeen huilataan hetki keskustellen linnavuoren historiasta ja sen käytöstä museon edustajan ja maanomistajien kanssa.

Tapahtuman päätteeksi on mahdollista viettää eväsretkeä linnavuoren laavulla ja nuotiopaikalla, jonne teemme tulet retkeilijöitä varten. Mukaan omat eväät ja juotavaa (paikalla on mahdollista paistaa makkaraa tmv.)

Järjestämme tapahtuman yhteistyössä Hattulan kunnan kanssa.

Tenholan linnavuori sijaitsee Hattulassa, Tenholantien varrella. Paikoitusalue on pieni, mutta tarvittaessa auton voi jättää Tenholantien varteen.

Tiedot

Päivämäärä:
6.9.2023
Aika:
18:00 - 20:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Avainsanat:
,
Kotisivu:
https://hmlmuseo.fi/2023/08/28/kulttuuriymparistopaivat-2023/

Järjestäjä

Hämeenlinnan kaupunginmuseo

Muut

Tapahtuma sosiaalisessa mediassa
@HMLmuseo

Tapahtumapaikka

Hattula