Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Perinnepäivän retki Pirunvuoreen

3.6. klo 17:00 - 19:00

Vapaa pääsy
Maatalouskerholaisia taiteilija Emil Danielssonin kivilinnalla vuonna 1938. Valokuvaaja Sastamalan seudun museo

Sastamalan Oppaat ja Sastamalan seudun museo järjestävät dokumentointi- ja muisteluretken Pirunvuoreen osana museon vuosittaista Kyläkumppanitoimintaa.

Kimppakyyti kohti Pirunvuorta lähtee museon pihalta kello 16.30. Kokoonnumme portilla Pirunvuoreen johtavan polun lähtöpaikalla kello 17. Mukaan tarvitaan säänmukaiset varusteet. Halutessaan mukaan voi pakata myös evästä – vaikkapa omien retkimuistojen tyyliin! Kannustamme nappaamaan matkaan myös kameran, älypuhelimen tai muistiinpanotarvikkeita.

Retkellä kiipeämme Pirunvuoreen ympäristöä havainnoiden, muistellen ja valokuvaten. Pysähdymme kivilinnalla, Pirunvuoren luolalla ja näköalapaikalla. Retkellä tallennettu aineisto julkaistaan museon verkkoarkisto Topoteekissa, johon voi tutustua osoitteessa sastamala.topoteekki.fi.

Sastamalan seudun museo dokumentoi vuosittain historiaa ja nykyaikaa talteen yhdessä eri yhteistyökumppanien kanssa. Museon seitsemäs kyläkumppani on Sastamalan Oppaat, ja yhteisenä tallennusaiheena on Pirunvuoren ja Ellivuoren alue.

Pirunvuori lienee Sastamalan vanhin matkailukohde. Veneretkiä Pirunvuoreen on tehty jo 1800-luvun puolivälistä lähtien. Upea maisema Rautaveden ylitse, jylhä jyrkänne ja jännittävä luola kiinnostavat niin paikallisia kuin matkailijoitakin. Vuonna 1905 Pirunvuoren laelle rakennettiin näköalatorni, ja vuonna 1906 valmistui taiteilija Emil Danielssonin vaikuttava, luonnonkivistä rakennettu erämaa-ateljee.

1960-luvulta lähtien Pirunvuoren rinnalle alkoi kehittyä Ellivuoren hiihtokeskus ja hotellialue. Hiihtomaja ja tanssilava avattiin vuonna 1960, ja ensimmäinen laskettelurinne hisseineen talvella 1964. Hotelli Ellivuori avasi ovensa vieraille vuonna 1970. Tänä päivänä Pirunvuoren ja Ellivuoren alue tarjoaa runsaasti erilaisia mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon ympäri vuoden.

Tiedot

Päivämäärä:
3.6.
Aika:
17:00 - 19:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Avainsanat:
,
Kotisivu:
https://www.pukstaavi.fi/tapahtumat/perinnepaiva-3/

Järjestäjä

Sastamalan seudun museo ja Sastamalan Oppaat

Muut

Tapahtuma sosiaalisessa mediassa
@sastamalanseudunmuseo
Kieli
suomi

Tapahtumapaikka

Pirunvuori
Ellivuorentie 131 (pysäköintialue)