Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Miten teen oman mobiilioppaan -etäkoulutus

28.10.2021 klo 17:00 - 19:30

Kotiseutuliitto kannustaa jäsenyhdistyksiään, paikallismuseoita ja muita toimijoita liittämään omia kohteitaan ja aineistojaan eMuseoon. Palvelun nimestä huolimatta siihen sopivat museoiden lisäksi mainiosti myös esimerkiksi kävelyreitit, luontopolut tai historialliset kohteet.

Miten teen oman mobiilioppaan -koulutuksessa osallistujat oppivat eMuseo-mobiilioppaan tekemisen perusteet. Osallistujat saavat tunnukset harjoitteluympäristöön, jossa voivat omatoimisesti harjoitella oppaan luontia. Koulutuksen päätteeksi on mahdollista esittää kouluttajalle kysymyksiä.

Koulutus sopii jo eMuseota käyttäneille sekä myös palvelun käyttöönottoa harkitseville.

Koulutus on ilmainen eMuseo-palvelun tilaajille sekä Kotiseutuliiton jäsenyhteisön edustajille (yksi osallistuja / yhteisö). Muilta peritään 20 € osallistumismaksu, joka laskutetaan ennen koulutusta.

Koulutus järjestetään etäyhteydellä Microsoft Teamsissa torstaina 28.10. klo 17:00 – 19:30, jota ennen osallistujille lähetetään osallistumislinkki ja tarkempia tietoja.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 25.10. TÄSTÄ LINKISTÄ.

Koulutuksesta vastaa mobiiliopaspalvelua ylläpitävä Momeo Oy ja sen sisältö vastaa vuonna 2020 järjestettyjä koulutuksia. Vuodelle 2022 on suunnitteilla jatkokoulutusta eMuseon käyttäjille.

Suosittelemme tutustumaan etukäteen valmiisiin mobiilioppaisiin ja miettimään omaa mobiiliopastusta. Osoitteessa www.emuseo.fi voit tarkastella valmiita oppaita ja reittejä.

eMuseoita ylläpitäville toimijoille on myös Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/emuseo

Palvelun hinta ja tilaaminen

eMuseon vuosimaksu sisältää ylläpidon, tuen ja kehityksen. Hinnat voit tarkistaa täältä: https://kotiseutuliitto.fi/tietopankki/emuseo/

Kotiseutuliiton jäsenyydestä ja liittymisestä voi lukea lisää osoitteessa https://kotiseutuliitto.fi/jarjesto/liity-jaseneksi

Lisätietoja eMuseosta ja palvelun tilaukset osoitteessa https://kotiseutuliitto.fi/tietopankki/emuseo

Taustaa

Kulttuuriperintöä voi esitellä yleisölle myös mobiilisti! Suomen Kotiseutuliiton tarjoama eMuseo on mobiiliopas, joka sopii erinomaiseksi esittelyalustaksi kulttuurikohteelle, olipa se sitten paikallismuseo tai kulttuuripolku. Mobiilioppaan avulla kulttuurikohde tai museo tai kohde on aina avoinna ja koettavissa. Palvelun myötä osoitteeseen www.emuseo.fi syntyy kohteiden mobiilioppaista koostuva moderni ja interaktiivinen sivusto, jossa kuka tahansa voi vierailla kotoa käsin ja milloin tahansa. Mobiiliopas toimii kaikilla älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla ilman erillisen sovelluksen lataamista.

Yhdistykset ja museot voivat helposti tehdä itse mobiilioppaita museostaan tai kulttuurikohteestaan. Oppaisiin voi liittää tekstiä, kuvia, ääntä ja videoita. Nyt tehtävään on tarjolla myös koulutusta!

 

Tiedot

Päivämäärä:
28.10.2021
Aika:
17:00 - 19:30

Tapahtumapaikka

Verkkotapahtuma