Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Matkantekoa ja ajankulua

20.9.2023 klo 14:00 - 18:00

10€
Junatekemistä Valokuvaaja Ilsi Lantunen

MIKÄ ON MIELIPUUHAASI JUNAMATKALLA?
Käytätkö aikaasi junassa matkustaessasi matkakäsitöihin, matkalukemiseen, matkaeväiden nauttimiseen tai matkapeleihin? Voitko viettää junamatkasi mukavan ajanvietteen parissa tai vain maisemista nauttien, vai joudutko tekemään töitä?

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teema on tänä vuonna elävä perintö, joka on tapoja, taitoja ja tarinoita. Se on myös erilaista matkatekemistä, esimerkiksi matkaeväitä, käsitöitä, pelejä.

Suomen Rautatiemuseo järjestää kulttuuriympäristöpäivien teeman hengessä muistelutapahtuman, jossa kerätään aineistoa ja muistoja junamatkatekemisestä. Samalla on mahdollista syödä omia junaeväitä, tehdä junamatkakäsitöitä ja pelailla junamatkapelejä.

MATKANTEKOA JA AJANKULUA -TAPAHTUMA 20.9. KLO 14-18.
Tule Rautatiemuseolle muistelemaan junamatkapuuhia keskiviikkona 20.9. klo 14 alkaen. Samalla voi neuloa junasukkaa tai syödä omia matkaeväitään Valtteri-junan kahvilavaunussa. Käsitöitä voi tehdä sekä museon monitoimitilassa että junanvaunussa. Monitoimitilassa Taito-keskuksen ohjaaja opastaa mm. junasukan neulomisessa. Junasukan ohjetta on jaossa tapahtumaan osallistuville. Junassa on myös muuta matkapuuhaa: junabongausta, matkapelejä tai junalukemista.

Tapahtumassa kerätään muistoja junaeväistä ja junatekemisestä museon kokoelmiin tutkimusta ja näyttelyjä varten. Voit tuoda valmiiksi kirjoitetun muistelun museolle tai kertoa paikan päällä muistosi. Keräämme myös valokuvia junamatkojen ajanvietteistä.

Tapahtumaan pääsee osallistumaan museon pääsymaksun hinnalla tai Museokortilla.
Tapahtuman osallistujat osallistuvat myös arvontaan.

Perinnejuna Valtterissa on hämärää, joten käsitöitä tai lukemista varten kannattaa mukaan varata oma valo. Paikan päällä on muutamia puikkoja ja koukkuja, kirjoja ja pelejä, mutta mukaan kannattaa ottaa myös omia. Omat langat mukaan.

MUSEON UUDET TALVIAUKIOLOAJAT
Suomen Rautatiemuseon aukioloajat laajenevat täksi talvikaudeksi. Museo on jatkossa avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10–18. Talvikausi on alkanut 1.9. ja jatkuu 31.5. asti.

Tiedot

Päivämäärä:
20.9.2023
Aika:
14:00 - 18:00
Hinta:
10€
Avainsanat:
,
Kotisivu:
https://rautatiemuseo.fi/fi/matkantekoa-ja-ajankulua

Järjestäjä

Suomen Rautatiemuseo

Muut

Tapahtuma sosiaalisessa mediassa
https://fb.me/e/W2QtWV0E

Tapahtumapaikka

Suomen Rautatiemuseo
Hyvinkäänkatu 9, 05800 Hyvinkää