Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kuninkaan piknik

8.6. klo 10:30 - 16:00

Vapaa pääsy

Kesäkuussa 1775 kuningas Kustaa III matkusti Suomeen. Vierailusta on jäänyt merkintä historiallisiin karttoihin: “Kuningas nautti piknikistä kauniissa maisemassa, paljaalla maalla istuen” (herregud!). Tämä paikka oli lähellä Kuusijärveä, joka kuului Håkansbölen maihin.

Kuninkaan piknikin kunniaksi kutsumme kaikki vantaalaiset lämpimästi tervetulleiksi piknikille Håkansbölen kartanopuistoon. Voit tuoda omat eväät tai ostaa herkut kahvila-ravintola Håkansista. Tänä vuonna palkitsemme parhaannäköisen piknikpaikan tuotepalkinnoilla, joten nyt kannattaa ahmia ideoita niin Bridgertonista kuin Downtown Abbeystäkin ja panostaa kunnolla! Voit myös halutessasi pukeutua piknikille kuninkaalliseksi tai historialliseen tyyliin.

Kesäisen ulkoilmatapahtuman maksuttomassa ohjelmassa on mm. minipuistokonsertti, tanssiesitys, luento, työpaja, boffausta, kruunuaskartelua, kuninkaan kumarrus- ja niiauskoulu sekä Chiro-maskotin esiintyminen.

10.30 Työpaja
Kartanonpuisto-ateljee isoille ja pienille maisemamaalareille! Historiallinen kartanopuisto toimii inspiraationa. Ei taitotasovaatimusta, säävaraus. Ohjaaja TaM Enni Kömmistö. Pakolliset ennakkoilmoittautumiset: https://verkkokauppa.vantaa.fi/tuote/kuninkaan-piknik-kartanonpuisto-ateljee/

11.00 Chiro-lepakon esiintyminen
Chiro-lepakko tavattavissa kartanonpuistossa klo 11 (n. 45min). Chiron kanssa voi tanssia ja hän jakaa lapsille upeita hologrammitarroja.

11.30 Minipuistokonsertit Duo Hakomäki & Grans
Miikka Hakomäki, alttoviulu, ja Jonne Grans, kitara. Duo Hakomäki & Grans ovat soittaneet vakituisesti yhdessä jo vuodesta 2015. Monipuoliset esiintymiset klassisen musiikin kulttuurin ylläpitämiseksi ja uudistamiseksi ovat vieneet heitä esiintymään mitä erilaisimpiin paikkoihin.

12.00 Vaunuhistorian vuosisadat -luento
Kiesimestari Jenni Mäntynen on kunnostanut Håkansbölenkin kiesejä ja vaunuja. Vaunuhistorian vuosisadat – harvain huvista kansankapineeksi -luennolla kuullaan vanhan ajan kulkupeleistä.

15.00 Tanssiesitys
Erika Kerosen tanssiesitys 1770-luvun aikalaistyyliin hakee inspiraationsa ajan baleteista ja oopperoista. Lisäksi Bridgerton-huuman ollessa taas kuumimmillaan, esityksessä päästään kokemaan paitsi sarjasta tuttua musiikkia että 1800-luvun alun pukuloistetta ja tanssiaistunnelmaa.

11–14 Boffaus, Etelän imperiumi ry.
Boffausta eli miekkailua pehmustetuilla miekoilla, kilvillä, keihäillä ja muilla keskiaikaisilla asetyypeillä. Boffaus on laji, jota harrastetaan sellaisenaan ympäri Suomea ja maailmaa.

11–14 Kuninkaan kumarrus- ja niiauskoulu, Teatteri Tuike
Opettele tervehtimään kuninkaalliseen tapaan!

11–16 Kruunuaskartelua ja avoimet ovet, Lastenkulttuurikeskus Pyykkitupa
Kruunuaskartelua ja avoimet ovet Pyykkituvassa. Kuninkaallisen tunnistaa tietysti tiaroista, diadeemeista ja kruunuista. Askartele mieleisesti kruunu ja saat sen mukaasi.

11–16 Näyttelyt avoinna Pikkutallissa, Aitoissa ja Leikkimökissä
Virittäydy kesätunnelmaan Håkansbölen ainutlaatuisessa miljöössä! Historiallisella kartanoalueella on auki peräti kolme erilaista kesänäyttelyä. Pikkutallin uudistuneessa näyttelyssä kuvat, esineet ja tehtävät kutsuvat sinut mukaan menneiden aikojen maalaiselämään. Palvelusväen valtakuntaan kuuluneissa aitoissa näet mm. sepän valmistamia työkaluja sekä vanhan leivinuunin. Tänä kesänä pääset kurkistamaan myös kartanon lasten leikkimökkiin ensimmäistä kertaa.

SAAPUMINEN
Håkansbölessä on hyvin rajallisesti parkkipaikkoja. Varmistaaksesi sujuvan käynnin, jätä autosi Hakunilan urheilupuistolle (Luotikuja2 ) tai saavu paikalle julkisilla tai pyöräillen. Urheilupuistolta kävelee Håkansböleen alle 10 minuutissa (750m). Bussit 553, 570, 587, 717, 719 ja 736 kulkevat Hakunilan keskukseen, mistä kävelee kartanoalueelle niin ikään noin 10 minuutissa (900 m). Mellunmäen metroasemalta pääsee Hakunilaan busseilla tai pyöräillen noin vartissa. Kartanoalueelta tallipihalta löytyy telineet, joihin pyörän voi lukita rungosta.

Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, joiden teemana on reitit ja risteykset, väylät ja verkostot.

Järjestäjä

Vantaan kaupunginmuseo

Muut

Tapahtuma sosiaalisessa mediassa
https://www.facebook.com/events/1155295402280224/
Kieli
suomi

Tapahtumapaikka

Håkansbölen kartano
Kartanontie 1, 01200 Vantaa