Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kulttuuripolku mobiiliin! – etäkoulutus mobiilioppaan tekoon

24.9.2020 klo 12:30 - 15:00

Suomen Kotiseutuliitto kannustaa jäsenyhdistyksiään ja paikallismuseoita liittämään omia kohteitaan ja aineistojaan eMuseoon. Palvelun nimestä huolimatta siihen sopivat museoiden lisäksi mainiosti myös kävelyreitit, luontopolut tai historialliset kohteet.

Miten teen oman mobiilioppaan – ilmainen etäkoulutus torstaina 24.9. klo 12.30–15. Koulutus tapahtuu verkossa.

Huom! Koulutus on täynnä eikä uusia ilmoittautumisia enää vastaanoteta.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti uusille eMuseo-palvelun tilaajille.

Koulutuksessa osallistujat oppivat mobiilioppaan tekemisen perusteet. Osallistujat saavat tunnukset harjoitteluympäristöön, jossa voivat omatoimisesti harjoitella oppaan luontia. Koulutuksen päätteeksi on mahdollista esittää kouluttajalle kysymyksiä.

Koulutukseen voi ilmoittautua 1 osallistuja / yhdistys tai paikallismuseo. Mukaan mahtuu 20 henkilöä.

Ilmoittautumiset Suomen Kotiseutuliiton toimistoon osoitteessa toimisto@kotiseutuliitto.fi ke 16.9. mennessä. (Koulutus on täynnä!)

Koulutus on maksuton. Koulutuksesta vastaa mobiiliopaspalvelun suunnitellut Momeo Oy. Koulutus on sama, joka järjestettiin toukokuussa 2020.

Suosittelemme tutustumaan etukäteen valmiisiin mobiilioppaisiin ja miettimään omaa mobiiliopastusta. Osoitteessa www.emuseo.fi voit tarkastella valmiita oppaita ja reittejä.

eMuseoita ylläpitäville toimijoille on myös Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/emuseo

Palvelun hinta ja tilaaminen

 

Voit tutustua maamme kulttuurikohteisiin vaikkapa kotisohvalta eMuseo-palvelun avulla! Kuva: Liisa Lohtander

Taustaa

Kulttuuriperintöä voi esitellä yleisölle myös mobiilisti! Suomen Kotiseutuliiton tarjoama eMuseo on mobiiliopas, joka sopii erinomaiseksi esittelyalustaksi kulttuurikohteelle, olipa se sitten paikallismuseo tai kulttuuripolku. Mobiilioppaan avulla kulttuurikohde tai museo tai kohde on aina avoinna ja koettavissa. Palvelun myötä osoitteeseen www.emuseo.fi syntyy kohteiden mobiilioppaista koostuva moderni ja interaktiivinen sivusto, jossa kuka tahansa voi vierailla kotoa käsin ja milloin tahansa. Mobiiliopas toimii kaikilla älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla ilman erillisen sovelluksen lataamista.

Yhdistykset ja museot voivat helposti tehdä itse mobiilioppaita museostaan tai kulttuurikohteestaan. Oppaisiin voi liittää tekstiä, kuvia, ääntä ja videoita. Nyt tehtävään on tarjolla myös koulutusta!

Tiedot

Päivämäärä:
24.9.2020
Aika:
12:30 - 15:00
Avainsanat:
,

Tapahtumapaikka

etänä