Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hakunila-päivä Håkansbölen kartanolla

9.9.2023 klo 11:00 - 18:00

Vapaa pääsy

Perinteistä Hakunila päivää vietetään Håkansbölen kartanolla muun muassa luontojoogan, komiikan ja lavatanssien merkeissä. Hakunila päivä on myös Vantaan kaupunginmuseon kesäkauden päätös, sillä kesänäyttelyt suljetaan heti seuraavana päivänä. Katso alta tarkemmat aikataulut ja tarkennukset eri ohjelmaosioihin. Kaikkeen ohjelmaan on vapaa pääsy!

Tapahtuman ohjelma ja aikataulu
11.00 Aittanäyttely ja Pikkutallin puuhanäyttely aukeaa
11.30 Kirjaston satuhetki Puuhanäyttelyssä
12.30 Luontojooga ja ohjattu äänimaljarentoutus (HUOM! Oma joogamatto tmv. mukaan)
13.30 Opastus kartanopuistossa
14.30 Koomikko Mebe (HUOM! sisältö ei välttämättä sovi lapsille)
16.00 Wanhan ajan lavatanssit: Wanhat Mestarit. Museon näyttelyt sulkeutuvat.

Aittanäyttely ja Pikkutallin puuhanäyttely sekä kirjaston satuhetki
Vantaan kaupunginmuseon kesänäyttelyt sulkeutuvat 10.9. eli Hakunila päivässä ehdit vielä tutustua sekä Aittanäyttelyihin että Pikkutallin puuhanäyttelyyn. Aittanäyttelyt kertovat työväen elämästä kartanolla. Lapsille suunnatussa Puuhanäyttelyssä pääset kokeilemaan monia maalaistalon askareita. Kirjaston satuhetkessä rauhoitutaan kuuntelemaan maaseudun satuja. Satuhetki pidetään säästä riippuen joko aitan edessä tai Puuhanäyttelyssä sisätiloissa.

Luontojooga ja ohjattu äänimaljarentoutus
Tunti alkaa rauhallisilla luontojoogaliikkeillä, jotka ovat lempeästi avaavia ja maadoittavia. Lopuksi pääset sukeltamaan mielikuvamatkalle ja rentoutumaan äänimaljojen sointukylpyyn. Äänimaljat toimivat syvärentoutuksena hoitaen lempeästi kehoa ja mieltä. Tiibetiläiset äänimaljat saavat kehomme vesimolekyylit värähtelemään harmonisesti. Keho rentoutuu värähtelystä ja äänien kuuntelu rauhoittaa mieltä. Ota oma joogamatto ja/tai viltti mukaan. Ohjaaja, Emma Rosenholm, Simpelejärvi Events Oy. Luontojooga pidetään isossa tallissa.

Opastus kartanopuistossa
Opastuksella tutustutaan kartanon vaiheisiin keskiajalta nykyhetkeen historiallisessa kartanopuistossa kiertäen. Tutustumme omistajien tarinoihin sekä työväen ja aatelin elämään 1900-luvun alussa. Opastuksen kesto n. 30 minuuttia. Lähtö opastukselle kartanon päärakennuksen edestä.

Koomikko Mebe
Mebe on yksi Suomen menestyneimpiä koomikoita, hän on tuttu suurille yleisöille tapahtumista ja tv:stä. Mebe aloitti stand upin tekemisen vuonna 2012. Hyvin hiotut vitsit ja yllättävän osuva impro ovat koomikon vahvuus. Hän käsittelee hankaliakin aiheita komiikan keinoin, mistä syystä Meben keikkasisältö ei välttämättä sovi lapsille. Keikan pituus n. 20 minuuttia. Mebe esiintyy isossa tallissa.
Wanhan ajan lavatanssit: Wanhat Mestarit

Lavatanssit vanhan ajan malliin Håkansbölen isossa tallissa. Kokeneet muusikot ja artistit viihdyttävät tanssikansaa parin tunnin ajan. Tule nauttimaan tunnelmasta ja pyörähtelemään kanssamme Håkansbölen isossa tallissa.

Hakunila päivän järjestää Hakunila Seura ry. Pääohjelma on Hakunilan ostarilla.

Tiedot

Päivämäärä:
9.9.2023
Aika:
11:00 - 18:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Avainsanat:
,

Järjestäjä

Hakunila Seura ry ja Vantaan kaupunginmuseo

Muut

Tapahtuma sosiaalisessa mediassa
https://www.facebook.com/events/1226609278009983

Tapahtumapaikka

Håkansbölen kartano
Kartanontie 2, 01200 Vantaa