Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Elävä perintö – näkökulmia kaupungista

6.9.2023 klo 13:00 - 16:00

Vapaa pääsy

Porvoon museo – Itä-Uudenmaan alueellinen vastuumuseo järjestää Euroopan kulttuuriympäristöpäivien elävä perintö -teemaan liittyvän iltapäiväseminaarin Porvoon Vanhalla raatihuoneella keskiviikkona 6.9.2023 klo 13–16.

Vanhan Porvoon suojeluliike loi perustan maamme rakennussuojelun kehittymiselle. Tänä päivänä kulttuuriympäristön suojelu huomioidaan monipuolisesti lainsäädännössämme ja kulttuuriympäristötyö on oleellinen osa alueellisten vastuumuseoiden tehtäväkenttää. Vanhassa Porvoossa kaupunginosan suojelulla on jo niin pitkät perinteet, että se on itsestään selvä osa alueen luonnetta, osa elävää perintöä. Nuoremman rakennusperinnön kohdalla tarvitaan aikaa ennen kuin rakennukset tai ympäristöt yleisesti ymmärretään sopivan ikäiseksi säilytettäväksi.

Seminaarin luennot käsittelevät Porvoon kaupunkirakennetta, varhaista suojeluliikettä vanhan kaupungin pelastamiseksi sekä sitä, miten rakennussuojelusta tulee yleisesti hyväksyttyä. Tilaisuuden lopuksi museon alueellisen työn ammattilaiset esittäytyvät ja kertovat työstään. Tilaisuus on suomenkielinen. Max. 45 osallistujaa.

Porvoon museo on itäisen Uudenmaan alueellinen vastuumuseo, joka hoitaa alueellaan kulttuuriympäristötehtävää ja alueellisen museotyön edistämistehtävää. Museon toimialue kattaa Porvoon, Loviisan, Sipoon, Pornaisten, Pukkilan, Askolan, Lapinjärven ja Myrskylän kuntien alueen. Museon toimii kulttuuriympäristön asiantuntijana, joka antaa lausuntoja, osallistuu viranomaisneuvotteluihin, antaa neuvontaa, kehittää ja edistää kulttuuriympäristön vaalimista ja kulttuuriympäristötiedon digitaalista tallentamista ja saatavuutta. Alueellista museotoimintaa edistetään tukemalla paikallismuseoiden toimintaa, neuvoen, kouluttaen ja vahvistaen yhteistyötä museoiden välillä. Alueellisen vastuumuseon tehtävät perustuvat museolakiin.

6.9.2023 klo 13 Vanhalla raatihuoneella

Ohjelma:
-Tervetulosanat museonjohtaja Johanna Lehto-Vahtera
-Iida Kalakoski, arkkitehti, tekniikan tohtori, Puukaupunkien tarina rötisköistä rakennusperinnöksi 45 min
-Keskustelu
-Panu Savolainen, apulaisprofessori, arkkitehti, historioitsija, Porvoon kaupunkirakenne ja varhainen suojeluliike 45 min
-Keskustelu
-Porvoon museon alueellisen työn tiimin jäsenet esittäytyvät ja kertovat työstään 45 min
-Keskustelu

Tiedot

Päivämäärä:
6.9.2023
Aika:
13:00 - 16:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Avainsanat:
,
Kotisivu:
https://www.porvoonmuseo.fi/ita-uudenmaan-alueellinen-vastuumuseo/

Järjestäjä

Porvoon museo - Itä-Uudenmaan alueellinen vastuumuseo

Tapahtumapaikka

Porvoon Vanha raatihuone
Jokikatu 45, Porvoo