Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Aikamatkalle menneisyyteen: Valokuvaa kotiseutusi muinaisjäännös

4.9.2023 - 10.9.2023

Selkäkankaan pronssikautinen hautaröykkiö Nakkilassa. Valokuvaaja Teemu Väisänen

Suomesta tunnetaan yli 37 000 muinaisjäännöstä, joihin lukeutuu niin kivikautisia asuinpaikkoja, pronssikautisia hautaröykkiöitä kuin keskiaikaisia kaupunkejakin. Kuinka monella muinaisjäännöksellä sinä olet vieraillut?

Satakunnan arkeologinen seura haastaa sinut tutustumaan lähiseutusi muinaisjäännöksiin ja jakamaan muinaisjäännösretken iloja sosiaalisessa mediassa. Tutustu siis kohteisiin etukäteen, vedä jalkaan maastoon soveltuvat kengät ja lähde mukaan seikkailulle!

Voit etsiä sinua lähimmät muinaisjäännökset Muinaismuistot.info -sivuston karttasovelluksesta (https://muinaismuistot.info/). Klikkaa kartalla näkyviä palluroita, niin saat tarkempaa tietoa kohteista ja niiden sijainnista. Huomaathan, että kaikki kohteet eivät ole helposti saavutettavia ja osa saattaa sijaita pihapiirissä tai yksityisteiden varrella. Muistathan myös, että muinaisjäännökset ovat lain suojaamia eikä niihin tule kajota millään tavoin. Näin muinaisjäännökset säilyvät myös tuleville sukupolville.

Satakunnan helposti saavutettavia kohteita löydät seuran verkkosivuilta: https://satarkseura.fi/valokuvahaaste-2023/

Voit jakaa retkellä ottamiasi valokuvia missä tahansa sosiaalisen median kanavassa. Käytäthän päivityksessä avainsanaa #AikamatkalleMenneisyyteen, jotta kaikki kampanjan aikana otetut kuvat löytyvät samasta paikasta. Seuraamme erityisesti Instagramiin lisättyjä valokuvia kampanjan verkkosivuilla, mistä voit itsekin hakea inspiraatiota omille retkillesi. Lähdetään katsomaan, millaisia merkkejä menneisyydestä löytyy!

Järjestäjä

Satakunnan arkeologinen seura

Tapahtumapaikka

Koko Suomi