Selvitämme koronan vaikutuksia jäsenistöömme

9.6.2020 Uutinen

Jäsenkysely koronan vaikutuksista on ollut nyt muutaman viikon auki. Vastausten avulla saamme tilannekuvan jäsenistön tilanteesta ja kehitämme tarvittavia ohjeita ja tukitoimia.

Myös pidemmällä aikavälillä vastauksistanne on iso apu: kehitämme tulosten avulla liiton jäsentoimintaa ja edunvalvontaa. Lämmin kiitos kaikille jo vastanneille.

Koronan vaikutukset kotiseututoimintaan -kysely on auki osoitteessa bit.ly/koronavaikutukset.

Vastaukset piirtävät kuvan vahvasta kotiseutuliikkeestä

Poikkeusaika tuonut jäsenyhteisöillemme sekä hyvää että hankaluutta, molempia paljon – harvan näkemys on ollut neutraali.

Päällimmäisenä juuri nyt touko-kesäkuussa ovat olleet rajoitusten tuomat haasteet, mutta positiiviset asiat ja valoisa tulevaisuuskuva ovat syvällisiä ja kantavat poikkeusoloja pidemmälle; kotiseutuliikkeen usko kotiseututyöhön ja siihen, että sen merkitys tästä vain kasvaa, on vahva.

Kyselyn vastauksista olemme myös tunnistaneet, että jäsenyhteisömme tarvitsevat kannustusta, näkyvyyttä kotiseututyölle sekä opastusta digimaailmaan.

Tartumme huoliinne ja tuomme hyvää työtänne esille

Jo tällä viikolla tarjoamme etä- ja digiopastusta, ilmoittaudu mukaan! Miten järjestää yhdistystoimintaa ja tapahtumia etänä – virtuaalinen neuvontaklinikka pidetään verkossa 12.6. Opastamme sinut mukaan. Lisätietoja tapahtumakalenterissamme.

Positiivisia esimerkkejä kentän toiminnasta olemme jo ryhtyneet tuomaan aktiivisesti esille. Kokoamme vinkkejä verkkoon. Olemme teihin etukäteen yhteydessä, jos mainitsemme vastaajayhteisön nimen. Positiivisten ilmiöiden uutisoinnissa tuomme mielellämme esille toimijatahot. Parhaat toimintamallit jaetaan myös valtioneuvoston #Suomitoimii-kampanjaan.

Keräämme kyselyllä tietoa historiallisesta poikkeusajasta ja uuteen normaaliin siirtymisestä myös tulevien historioitsijoiden käyttöön. Kyselystä saatavan tilannekuvan avulla kehitetään myös pidemmällä aikavälillä Kotiseutuliiton jäsentoimintaa ja edunvalvontaa. Vastausten mukaan kehitetään liiton tietopalveluja ja koulutuksia.