Nuorille annettava mahdollisuus sitoutua omalle paikkakunnalle

Julkilausuma

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokouksen julkilausuma 10.8.2018

Nuoret ja nuorten näkökulmat ratkaisevat tulevaisuuden. Millaisia mahdollisuuksia tarjoamme nuorille, millaista tietoa annamme? Jokainen paikkakunta on ainutlaatuinen. Muistammeko kertoa siitä? Kuulemmeko nuoria ja lapsia, kun suunnittelemme tulevaisuuden kaupunkeja ja kuntia?

Suomi jakaantuu kiihtyvällä tahdilla kasvukeskuksiin ja muuhun Suomeen. Kosketus omaan ja vanhempien kotiseutuun ohenee. Onneksi useilla on mahdollisuus elää monessa paikassa.

Annetaan nuorille mahdollisuus sitoutua omalle paikkakunnalle ja rakentaa sitä seuraaville sukupolville. Vaihdetaan tietoa ja osaamista, tehdään yhdessä huominen – Suomi rakentuu kotiseuduista.

Suomen Kotiseutuliitto käynnistää Suomen Kulttuurirahaston avustuksella kaksivuotisen hankkeen, jossa seniorit ja nuoret toimivat yhdessä ja jakavat kotiseututietoa.

—–

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous järjestettiin 10. elokuuta Lappeenrannassa Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan Valtakunnallisten kotiseutupäivien yhteydessä.

Lisätietoa:

Suomen Kotiseutuliiton hallituksen puheenjohtaja Kirsi Moisander, puh. 040 805 4455, kirsi.j.m.moisander@gmail.com