Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Yhteisöt elävät! -hankkeen aloitustilaisuus

28.8.2020 klo 10:00 - 11:00

Lapsi ihastelee graffititaidetta urbaanissa ympäristössä

Syksyllä puhutaan elävästä perinnöstä, kun Facebook Live -tilaisuus 28.8. käynnistää Yhteisöt elävät! -hankkeen.

Kotiseutuliitossa käynnistyy syksyllä Yhteisöt elävät! -hanke, jossa tuetaan paikallisten yhteisöjen valmiuksia käsitellä ja tutkia oman alueen aineetonta kulttuuriperintöä. Hanke työpajakokonaisuuksineen alkaa Facebook Live -tilaisuudella perjantaina 28.8. klo 10-11. Tilaisuuden tallenne on myöhemmin katsottavissa sekä Kotiseutuliiton Facebook-sivulla että liiton YouTube-kanavalla.

Tilaisuudessa pohditaan aineettoman ja elävän kulttuuriperinnön monimuotoisuutta ja määritelmää sekä orientoidutaan siihen, kuinka tehdä työtä aineettoman kulttuuriperinnön eteen paikallisesti. Yhteisöt Elävät! Facebook Live on tarkoitettu juuri sinulle kulttuuriperintö- ja kotiseututoiminnan ammattilainen tai harrastaja. Tilaisuus on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Aloitustilaisuus saa jatkoa työpajakierroksella maakunnissa, josta tiedotamme lisää syksyn aikana.

Klikkaa tästä itsesi mukaan Kotiseutuliiton Facebook-sivulle perjantaina 28.8. klo 10!

Tiedustelut: hankekoordinaattori Maria Talvitie,
maria.talvitie@kotiseutuliitto.fi 045-1628440

 

Yhteisöt elävät! -hanke ja työpajoineen kutsuu koolle alueen kulttuuriperintötyön, kotiseututyön ja kansalaistoiminnan tekijä- ja organisointijoukot pohtimaan sekä käytännössä suunnittelemaan sitä, mitä aineettoman kulttuuriperinnön siirtäminen, välittäminen ja vaaliminen voisi omien kohderyhmien kanssa olla. Työpajakokonaisuus toteutetaan Museoviraston aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen mukaisten yhteistyö- ja kehittämishankkeiden avustuksella.