Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Yhteisöt elävät! -elävän perinnön työpaja Satakunnassa

16.11.2020 klo 16:30 - 20:00

Miten perinteet elävät juuri meillä?
Kuinka tuoda näkyville omaleimainen paikallisuus?
Tule mukaan Yhteisöt elävät! -elävän perinnön työpajaan ma 16.11 Satakunnan Museolle!

Satakunnan Museo ja Suomen Kotiseutuliitto järjestävät yhdessä elävän perinnön työpajan maanantaina 16.11. klo 16.30–20 Porissa.

Työpajassa pohditaan keinoja saada elävä kulttuuriperintö – ne omalle yhteisölle tärkeät tiedot, taidot, tekemisen ja toiminnan tavat näkyviin, kaikkien saataville ja huomatuksi.

Tilaisuus alkaa klo 16.30 kahvilla ja jatkuu 17–20 keskustelulla paikallisesta elävästä perinnöstä sekä osallistujien omien elävän perinnön ilmiöiden käsittelyllä. Luvassa siis eväitä paikallistoimintaan, merkitysten löytämiseen sekä rahoituksen hakemiseen omille elävän perinnön toiminnoille ja hankkeille.

Ilmoittautuminen ja erityisruokavaliotoiveet 7.11. mennessä: maria.talvitie@kotiseutuliitto.fi

Facebook-tapahtuman löydät täältä.

Yhteisöt elävät! -työpajat järjestetään kokoontumisrajoitusten mukaisesti ja turvavälejä noudattaen.
Ethän saavu tilaisuuteen hengitystieinfektio-oireisena (yskä, kurkku-kipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky).
 
Yhteisöt elävät! -hankkeen työpajoissa tuetaan paikallisten yhteisöjen valmiuksia käsitellä oman alueen aineetonta kulttuuriperintöä.
Työpajat ovat tarkoitettu kulttuuriperintötyön-, kotiseututyön- ja kansalaistoiminnan tekijä- ja organisointijoukoille ja ne kutsuvat pohtimaan ja käytännössä suunnittelemaan sitä, mitä aineettoman kulttuuriperinnön siirtäminen, välittäminen ja vaaliminen voisi omassa yhteisössä olla.
Työpajakokonaisuus toteutetaan Museoviraston aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen mukaisten yhteistyö- ja kehittämishankkeiden avustuksella.

Tiedot

Päivämäärä:
16.11.2020
Aika:
16:30 - 20:00

Tapahtumapaikka

Satakunnan Museo
Hallituskatu 11
Pori, 28100 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto