Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Yhteisöt elävät! -elävän perinnön etätyöpaja Lapissa

11.11.2020 klo 13:00 - 15:00

Miten perinteet elävät juuri meillä?
Kuinka tuoda näkyville omaleimainen paikallisuus?
Tule mukaan Yhteisöt elävät! -elävän perinnön työpajaan keskiviikkona 11.11. Zoom-alustalle!

Lapin maakuntamuseo, Tornionlaakson museo ja Suomen Kotiseutuliitto järjestävät yhdessä elävän perinnön etätyöpajan 11.11. klo 13–15 Zoom-videopalaverialustalla.

Työpajassa pohditaan keinoja saada elävä kulttuuriperintö – ne omalle yhteisölle tärkeät tiedot, taidot, tekemisen ja toiminnan tavat näkyviin, kaikkien saataville ja huomatuksi.

Osallistujat saavat ennen tilaisuutta mahdollisuuden tutusua videoituun ennakkomateriaaliin elävästä perinnöstä ja Zoom-työpajassa keskitytään käsittelemään osallistujien omia aineettoman kulttuuriperinnön ilmiöitä. Luvassa siis eväitä paikallistoimintaan, merkitysten löytämiseen sekä rahoituksen hakemiseen omille elävän perinnön toiminnoille ja hankkeille.

Ilmoittautuminen ti 3.11. mennessä: maria.talvitie@kotiseutuliitto.fi

Facebook-tapahtuman löydät täältä.

Yhteisöt elävät! -työpajat järjestetään osittain etänä ja osittain kokoontumisrajoitusten mukaisesti ja turvavälejä noudattaen.
Ethän saavu lähitilaisuuteen hengitystieinfektio-oireisena (yskä, kurkku-kipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky).
 
Yhteisöt elävät! -hankkeen työpajoissa tuetaan paikallisten yhteisöjen valmiuksia käsitellä oman alueen aineetonta kulttuuriperintöä.
Työpajat ovat tarkoitettu kulttuuriperintötyön-, kotiseututyön- ja kansalaistoiminnan tekijä- ja organisointijoukoille ja ne kutsuvat pohtimaan ja käytännössä suunnittelemaan sitä, mitä aineettoman kulttuuriperinnön siirtäminen, välittäminen ja vaaliminen voisi omassa yhteisössä olla.
Työpajakokonaisuus toteutetaan Museoviraston aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen mukaisten yhteistyö- ja kehittämishankkeiden avustuksella.

Tiedot

Päivämäärä:
11.11.2020
Aika:
13:00 - 15:00

Tapahtumapaikka

Videopalaverialusta Zoom