Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

eMuseo-palvelun tukiklinikka

21.9.2022 klo 15:00 - 16:00

eMuseo-palvelun avulla paikallismuseoille, kotiseutukohteille ja kävelyreiteille voi tehdä helposti omia mobiilioppaita. Kotiseutuliitto kannustaa jäsenyhdistyksiään, paikallismuseoita ja muita toimijoita liittämään omia kohteitaan ja aineistojaan palveluun. eMuseoon sopivat museoreittien lisäksi mainiosti myös luontopolut ja historialliset kohteet.

Kaipaatko apua ja tukea oman mobiilioppaan tekemiseen? Haluaisitko vinkkejä eMuseo-palvelun teknisten ominaisuuksien käyttöön? Tule mukaan etänä järjestettävälle tukiklinikalle, jossa koordinaattori Liisa Saarinen Kotiseutuliitosta ja palvelun kehittäjän Momeo Oy:n edustajat neuvovat käyttäjiä.

Ilmainen tukiklinikka järjestetään etäyhteydellä Microsoft Teamsissa keskiviikkona 21.9. kello 15–16. Klinikka on suunnattu eMuseo-palvelun tilaajille. Tukiklinikoita sekä lähi- ja etäkoulutuksia järjestetään lisää loppuvuonna 2022 ja alkuvuonna 2023 käyttäjien toiveiden mukaan.

Liity mukaan klinikalle tästä linkistä.

Muistathan myös eMuseoita ylläpitäville toimijoille suunnatun Facebook-ryhmän, jossa voit kysyä apua ja neuvoa mobiilioppaiden tekemiseen: www.facebook.com/groups/emuseo

Taustaa

Kulttuuriperintöä voi esitellä yleisölle myös mobiilisti! Suomen Kotiseutuliiton tarjoama eMuseo on mobiiliopas, joka sopii erinomaiseksi esittelyalustaksi kulttuurikohteelle, olipa se sitten paikallismuseo tai kulttuuripolku. Mobiilioppaan avulla kulttuurikohde tai museo on aina avoinna ja koettavissa. Palvelun myötä osoitteeseen www.emuseo.fi syntyy kohteiden mobiilioppaista koostuva moderni ja interaktiivinen sivusto, jossa kuka tahansa voi vierailla mistä ja milloin tahansa. Mobiiliopas toimii kaikilla älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla ilman erillisen sovelluksen lataamista.

Yhdistykset ja museot voivat helposti tehdä itse mobiilioppaita museostaan tai kulttuurikohteestaan. Oppaisiin voi liittää tekstiä, kuvia, ääntä ja videoita. Oppaiden tekemiseen on tarjolla myös koulutusta!

Lisätietoja eMuseosta ja hinnastosta sekä palvelun tilaukset osoitteessa: https://kotiseutuliitto.fi/tietopankki/emuseo

Tiedot

Päivämäärä:
21.9.2022
Aika:
15:00 - 16:00
Avainsanat:
, , , , ,