Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

eMuseo-koulutus Porissa 5.5.2022

5.5.2022 klo 13:00 - 17:30

Pikkukuvissa ihmisiä. eläimiä ja rakennuksia sekä käsi joka pitelee puhelinta

Porissa Satakunnan Museossa järjestetään torstaina 5. toukokuuta koulutus Suomen Kotiseutuliiton eMuseo-mobiiliopastepalvelusta. Koulutus sopii eMuseo-palvelusta kiinnostuneille sekä sitä jo käyttäneille ja on maksuton Suomen Kotiseutuliiton jäsenyhteisöille sekä eMuseo-palvelun ennalta tilanneille (yksi maksuton osallistuja / yhteisö). Muilta peritään 30 € osallistumismaksu, joka laskutetaan ennen koulutusta. Mukaan mahtuu 20 ensiksi ilmoittautunutta.

eMuseo – koe paikallismuseo mobiilisti

eMuseo-mobiiliopastepalvelun avulla museo-opas on aina käytettävissä. eMuseo-palvelu on oppaan apuna ja museovieraiden sekä kulttuurimatkailijoiden käytettävissä heidän omilla älypuhelimillaan ja muilla mobiililaitteillaan myös museon tai muun kulttuuriperintökohteen ollessa kiinni. Palvelun avulla kohteeseen voi tutustua myös etukäteen tai palata tunnelmiin kotisohvalta. Palvelu on helppokäyttöinen ja kotiseutu- sekä paikallismuseoväki voi tehdä helposti itse mobiilioppaita kohteestaan ja sen ympäristöstä. eMuseoon sopivat museoreittien lisäksi mainiosti myös kävelyreitit, luontopolut ja historialliset kohteet.

Kotiseutuliitto järjestää koulutuksen eMuseo-palvelusta Porissa torstaina 5. toukokuuta yhteistyössä Satakunnan Museon ja ohjelmiston suunnitelleen Momeon kanssa. Koulutus on suunnattu erityisesti Satakunnan ja lähialueiden paikallisille kulttuuriperintötoimijoille.

Palvelun myötä osoitteeseen www.emuseo.fi syntyy satojen paikallismuseoiden opastuksista koostuva moderni ja interaktiivinen sivusto, joka tuo maamme paikallismuseot kaikkien ulottuville. Mobiiliopas toimii kaikilla älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla ilman erillisen sovelluksen lataamista.

OHJELMA

eMuseo-koulutus 5.5. Porissa Satakunnan Museossa
Os. Hallituskatu 11, Pori. Neuvottelutila.

klo 13–15 eMuseo-palvelun esittely
Tervetuloa tutustumaan palveluun! Kouluttajat esittelevät eMuseo-palvelua.

klo 15–15.30 Tauko / Omakustanteinen kahvitauko

klo 15.30–17.30 Työpaja: Ohjattua harjoittelua.
Saatte koulutuksessa harjoitustunnukset eMuseo-alustalle, joilla mobiilioppaan tekoa voi testata.

Mikäli olet jo eMuseo-palvelun käyttäjä, ota mukaan kannettava tietokone sekä kuvia ja tekstiä oman opastuksen pohjaksi. eMuseo-opas on päivän päätteeksi julkaisuvalmis!

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella  2.5. mennessä. Koulutukseen otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä max 2 osallistujaa / museo tai yhdistys. Mukaan mahtuu 20 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittaudu mahdollisimman pian, viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta. Koulutus on suunnattu erityisesti satakuntalaisille paikallisille kulttuuriperintötoimijoille ja on maksuton Kotiseutuliiton jäsenille sekä eMuseo-palvelun käyttäjille (muut 30 € / hlö).

eMuseo-palvelun vuosimaksu (sisältää ylläpidon, tuen ja kehityksen) on 100–200 € /vuosi + alv. Katso tarkemmat hintatiedot täältä https://kotiseutuliitto.fi/tietopankki/emuseo/. Samasta linkistä voit halutessasi tilata eMuseo-palvelun jo ennalta.

Tervetuloa mukaan mobiilimuseomaailmaan!

Lisätietoja: Koordinaattori Liisa Saarinen, Suomen Kotiseutuliitto, liisa.saarinen @kotiseutuliitto.fi, puh. 044 974 1705

Tiedot

Päivämäärä:
5.5.2022
Aika:
13:00 - 17:30