Seurantalosta on moneksi – kuusi seurantaloa ehdolla Hyvän korjauksen palkinnon saajaksi

27.5.2020 Tiedote
Hyvän korjauksen palkinnon finalistit 2020: Antskogin työväentalo, Mäenpään työväentalo, Pieksämäen Seurojentalo, Ritvalan nuorisoseurantalo, Töölön kylätalo Hietsu ja Vesantalo.

Hyvän korjauksen palkinnon saaja valitaan tänä vuonna kuuden viime vuosina korjatun seurantalon joukosta. Asiantuntijaraati valitsi 31.3. mennessä ilmoitetuista 19 talosta jatkoon Antskogin työväentalon, Mäenpään työväentalon, Pieksämäen Seurojentalon, Ritvalan nuorisoseurantalon, Töölön kylätalo Hietsun ja Vesantalon. Palkinnon saaja julkistetaan seurantalopäivänä syyskuussa.

Seurantaloasiain neuvottelukunta palkitsee hyvin korjatun seurantalon nyt kahdeksatta kertaa. Asiantuntijaraati oli tyytyväinen Hyvän korjauksen palkinnon kilpailuun ilmoitettujen korjausten tasoon.

”Tänä vuonna kilpailussa oli mukana paljon hyviä ehdokkaita. Ehdokkaat osoittavat, että seurantaloista on moneksi. Mukana olevat talot edustavat monenlaista toimintaa ja erityyppisiä seurantaloja, kuten työväentaloja, nuorisoseurantaloja ja kylätaloja. Myös eri aikakausien rakentaminen on hyvin esillä”, raati toteaa.

Asiantuntijoina raadissa ovat tänä vuonna kyläasiamies Tauno Linkoranta, arkkitehti Ulla Rahola ja rakennuskonservaattori Kalle Virtanen.

Hyvän korjauksen palkinto myönnetään seurantalolle vanhaa rakennustapaa kunnioittavasta ja talon toimivuutta parantavasta korjauksesta. Palkinto on pronssiveistos. Myös kunniamainintoja voidaan jakaa.

Seurantaloja ja Hyvän korjauksen palkintoa juhlitaan syyskuussa

Palkinnon saaja julkistetaan seurantalopäivänä syyskuun alussa. Seurantalopäivänä kaikki Suomen seurantalot on kutsuttu mukaan esittelemään talojaan yleisölle, joko digitaalisesti ja etätapahtumissa tai tilanteen salliessa myös perinteisissä lähitapahtumissa.

Avoin kilpailu Hyvän korjauksen palkinnosta kaikille Suomen seurantaloille oli auki 31. maaliskuuta asti.

Hyvän korjauksen palkinnon finalistit:

  • Antskogin työväentalo, Raasepori, Uusimaa
  • Mäenpään työväentalo, Punkalaidun, Pirkanmaa
  • Pieksämäen Seurojentalo, Pieksämäki, Etelä-Savo
  • Ritvalan nuorisoseurantalo, Valkeakoski, Pirkanmaa
  • Töölön kylätalo Hietsu, Helsinki, Uusimaa
  • Vesantalo, Kuhmo, Kainuu

Lue lisää: