Onko toimintanne esimerkillistä? Palkitaan kehittävä ja aktiivinen kotiseutuyhdistys

18.2.2020 Uutinen
Vuoden kotiseutuyhdistys 2019 on hämmästyttävän suuria hankkeita menestyksellä hoitaakseen ottanut Hauho-Seura. Kuvassa Heinäpäivä Hauholla. Kuva: Jouni Lehtonen.

Kotiseutuliitto palkitsee jälleen tänä vuonna Vuoden kotiseutuyhdistyksen. Valinta tehdään yhdistysten vuosikertomusten perusteella. Lähettäkää yhdistyksenne vuosikertomus liiton toimistoon huhtikuun loppuun mennessä, niin olette mukana kilpailussa.

Kilpailuun voi osallistua myös vuosikertomuksen luonnoksella, jos kevätkokous siirtyy tai on vielä pitämättä.

Valinta on tunnustus hyvin tehdystä, innovatiivisesta kotiseututyöstä. Kaikki Kotiseutuliiton jäsenyhdistykset voivat olla kilpailussa mukana.

Palkittavan yhdistyksen toimintahistorian pituudella ei ole erityistä painoarvoa. Edukseen voi erottua menestyneillä hankkeilla, jäsenmäärän kasvulla, talkootyön määrällä tai vaikkapa uusilla toimintamuodoilla.

Voittajille ilmoitetaan kesäkuussa, ja tieto Vuoden kotiseutuyhdistyksestä julkistetaan Suomen Kotiseutuliiton vuosikokouksessa Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Kokkolassa elokuussa. Halutessaan Vuoden kotiseutuyhdistys pääsee myös esittelemään toimintaansa kotiseutupäiville sadoille muille yhdistystoimijoille.

Lähettäkää vuosikertomuksenne osoitteeseen: toimisto@kotiseutuliitto.fi ja olette kisassa mukana. Kirjoittakaa saatekirjeeseen 3-5 lauseen perustelut, miksi juuri teidän yhdistyksenne tulisi palkita. 

Jakakaa viisauttanne!

Rovaniemen Totto ry:n satujoogatuokio nukketeatteriesityksen päätteeksi. Kuva: Rainer Hiuspää.

Vuoden kotiseutuyhdistys on valittu vuodesta 2013. Viime vuonna palkinto meni Hauho-Seuralle ja vuonna 2018 Rovaniemen Totto ry:lle.

Vuonna 2017 Vuoden kotiseutuyhdistykseksi valittiin aktiivinen ja moderni kaupungin ja maaseudun eri puolet huomioiva Vantaa-Seura – Vandasällskapet ry.

Olemme Kotiseutuliitossa kiinnostuneita toiminnastanne ja saatamme poimia toimintakertomuksistanne kaikenlaista jutun juurta muutoinkin eteenpäin jaettavaksi ja muille yhdistyksille opiksi esimerkiksi Kotiseutupostiin.

Lisätietoja kilpailusta: www.kotiseutuliitto.fi/toiminta/palkinnot-ja-kilpailut/vuoden-kotiseutuyhdistys