Mistä me puhumme, kun puhumme kotiseutukirjallisuudesta?

6.10.2020 Uutinen
Kuva keskustelijoista.
Seppo Knuuttila, Teppo Ylitalo ja Lassi Saressalo. Kuva: Anna-Maija Halme.

Mistä me puhumme, kun puhumme kotiseutukirjallisuudesta? Muun muassa tällaistä kysyi historiantutkija ja pohjalaistutkija Teppo Ylitalo  lauantaina 3. lokakuuta Kotiseutuliiton tiloissa järjestetyssä kotiseutukirjoja käsittelevässä keskustelussa, joka on edelleen katsottavissa netissä.

Lokakuun alussa järjestetyillä kirjallisuuskeskusteluilla on jo pitkät perinteet ja tavallisesti ne pidetään Turun kirjamessuilla samassa yhteydessä, kun liiton valitsema henkilö julkistaa Vuoden kotiseututeoksen.  Useamman vuoden perinne on jo silläkin, että keskustelut välitetään liiton Facebookin välityksellä niille, jotka eivät pääse paikan päälle. Tällä kertaa tavallisesti niin vakaa nettiyhteys oli heikko, ja kuva välittyi katsojille harmillisen huonolaatuisena. Ylitalon, perinteentutkimuksen emeritusprofessori Seppo Knuuttilan ja perinteentutkija, tietokirjailija Lassi Saressalon keskustelu sekä onneksi keskustelun ääni pysyivät terävinä keskustelun alusta loppuun saakka.

Alla olevasta linkistä pääset suoraan tilaisuuden toiseen osaan, jossa keskustelu alkaa kunniamaininnan antamisen jälkeen noin minuutilla 18.

Tilaisuus jatkuu. Vuoden kotiseututeoksen julkistaminen ja keskustelua kotiseutukirjallisuudesta

Vuoden kotiseututeoksen julkistaminen ja keskustelua kotiseutukirjallisuudesta. Tässä tilaisuuden jälkimmäisessä osassa raadin puheenjohtaja Tuula Salo antaa kunniamaininnan Nokia-Seuran puheenjohtaja Veijo Hynniselle ja kirjan toimittaja Maritta Pahlmanille teoksestaan Nokia – 101 tarinaa. Kunniakirjat ojentaa toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo. Lisäksi osiossa Lassi Saressalo, Teppo Ylitalo ja Seppo Knuuttila keskustelevat kotiseutukirjallisuudesta. Teppo Ylitalo juontaa tilaisuuden.

Gepostet von Suomen Kotiseutuliitto am Samstag, 3. Oktober 2020

 

Uutinen Vuoden kotiseututeoksesta: kotiseutuliitto.fi/yks-raitti-kaks-kyllaa-on-vuoden-kotiseututeos