Kulttuuriympäristöpäivillä juhlistetaan vuonna 2019 viihdettä ja taidetta – tervetuloa avajaisjuhlaan

18.12.2018 Uutinen

Millainen taide pysäyttää? Millainen viihde herättää ajatuksia? Euroopan kulttuuriympäristöpäivät on 50 Euroopan maan yhteinen tapahtumakokonaisuus, joka juhlistaa kulttuuriympäristöä ja kulttuuriperintöä. Ensi vuonna kulttuuriympäristöpäiviä vietetään teemalla Viihteen ja taiteen tiloissa, ja nostetaan esille taiteen tekeminen ja kokeminen, viihteen eri muodot sekä paikat, joissa elämykset syntyvät.

Viihdettä ja taidetta juhlistetaan avajaisjuhlassa tiistaina 5. helmikuuta ympäristöministeriön Pankkisalissa Helsingissä. Kulttuuriympäristöpäivät ja avajaisjuhla ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautuminen tilaisuuteen on alkanut ja jatkuu 29.1. saakka, tai niin kauan kuin paikkoja riittää – tilaisuuteen mahtuu sata nopeinta ilmoittautujaa.

Avajaisjuhlassa kuullaan kiinnostavia esityksiä viihteestä, taiteesta, ja mahdollisuuksista osallistua kulttuuriympäristöpäiviin. Juhlan avaa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja hotelleista ja ravintoloista viihteen ja taiteen paikkoina kertoo Maria Ollila Hotelli- ja ravintolamuseosta. Andreas Koivisto Vantaan kaupunginmuseosta kertoo European Heritage Makers -kilpailun voittajan Saga Koiviston kanssa lasten ja nuorten suhteesta kulttuuriympäristöön sekä Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun kokemuksista. Kuulemme myös viestintävinkeistä ja tapahtumien järjestämisestä Euroopan kulttuuriympäristöpäiville.

Ohjelma päättyy opastettuun kävelykierrokseen Helsingin kadonneille elokuvateattereille, kun Kallion kulttuuriverkoston Juhani Styrman johdattelee perinteikkäille elokuvateattereille Maximista Glorialle.

Lämpimästi tervetuloa mukaan juhlistamaan yhdessä kulttuuriympäristöjä, viihdettä ja taidetta!

Lue lisää:

Avajaisjuhlan koko ohjelma ja ilmoittautuminen
www.kulttuuriymparistopaivat.fi
www.europeanheritagedays.com