Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien avajaisjuhla 2019

5.2.2019 klo 12:30 - 16:00

Millainen taide pysäyttää? Millainen viihde herättää ajatuksia? Mikä saa hymyilemään, nauramaan ja liikuttumaan? Millainen tila herättää kokemukset ja tarinat eloon?

Erilaiset elämykset sykähdyttävät ja nostavat meidät arjen yläpuolelle. Viihteen ja taiteen tiloissa on Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teema Suomessa vuonna 2019. Teemavuoden aikana tuodaan esille taiteen tekeminen ja kokeminen, viihteen eri muodot sekä kokijoiden näkökulmat. Tärkeitä ovat myös paikat, joissa kokemus ja elämys syntyvät.

Tule mukaan juhlimaan ensi vuoden teemaa ympäristöministeriön Pankkisaliin tiistaina 5. helmikuuta 2019! Teemavuoden avajaisjuhlassa kuullaan kiinnostavia esityksiä kulttuuriperinnöstä, viihteestä, taiteesta ja mahdollisuuksista osallistua Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin.

Ilmoittautumiset 29.1.2019 mennessä tai niin kauan kuin paikkoja riittää, mukaan mahtuu 100 ensimmäistä: https://www.lyyti.in/EHD2019

OHJELMA

Tervetulokahvit sekä popcornia ja vaahtokarkkeja tarjolla klo 12.30 alkaen.
Ohjelma alkaa klo 13.00.

  • Tervetulleeksi toivottaa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.
  • Miten taide näkyy hotelleissa? Mitkä ravintolat ovat todistaneet kiinnostavimmat esitykset? Ja miten aikakauden muoti on näkynyt viihteessä? Museolehtori Maria Ollila Hotelli- ja ravintolamuseosta kertoo hotelleista ja ravintoloista viihteen ja taiteen kohtaamispaikkoina.
  • Lasten ja nuorten suhteesta kulttuuriympäristöön sekä Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun kokemuksista kertovat Vantaan kaupunginmuseon arkeologi ja Vantaa-Seuran puheenjohtaja Andreas Koivisto sekä European Heritage Makers -kilpailun suomalainen voittaja Saga Koivisto.
  • Viestintävinkit Euroopan kulttuuriympäristöpäiville antaa kulttuuriympäristöpäivien koordinaattori Jonina Vaahtolammi Suomen Kotiseutuliitosta.
  • Kaisaniemen ala-asteen musiikkiluokka 4C esiintyy.
  • Tapahtumien järjestämisestä sekä iltapäivän kävelykierroksesta kertoo Kallion kulttuuriverkoston Juhani Styrman.
  • Tilaisuuden juontaa arkkitehti Lasse Majuri Suomen Kotiseutuliitosta.

Ohjelma päättyy opastettuun kävelykierrokseen Helsingin kadonneille elokuvateattereille klo 15.00-16.00.

  • Tutustu Helsingin perinteikkäisiin elokuvateattereihin: Kierros alkaa ympäristöministeriön edestä ja vie Helsingin keskustan elokuvateattereiden jäljille Maximista Glorialle Kallion kulttuuriverkoston Juhani Styrmanin johdattelemana.

Lue lisää kulttuuriympäristöpäivistä:

www.kulttuuriymparistopaivat.fi
www.europeanheritagedays.com

Someta: #viihteenjataiteentiloissa #kulttuuriympäristöpäivät #EHDs

Tiedot

Päivämäärä:
5.2.2019
Aika:
12:30 - 16:00
Kotisivu:
www.kulttuuriymparistopaivat.fi

Järjestäjä

Kotiseutuliitto

Tapahtumapaikka

Pankkisali, ympäristöministeriö
Aleksanterinkatu 7
Helsinki, 00100
+ Google Map