Kotiseututyön ansiomitalit ovat haettavissa huhtikuun loppuun saakka

19.2.2024 Uutinen
ansiomitali

Kotiseututyön ansiomitali on Suomen Kotiseutuliiton korkein tunnustuksenosoitus. Se luovutetaan saajalleen Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä. Ansiomitaliesityksiä voivat tehdä huhtikuun loppuun asti kaikki liiton jäsenyhteisöt.

Mitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä. Suomen Kotiseutuliiton hallitus myöntää ansiomitaleja kerran vuodessa. Mitalin voi saada enintään kymmenen henkilöä vuosittain.

Kotiseutuliiton hallitus päättää ansiomitalin saajista touko–kesäkuussa pidettävässä kokouksessa. Myönteisestä päätöksestä ilmoitetaan esityksen tehneelle jäsenyhteisölle ja ansiomitalisti kutsutaan vastaanottamaan mitali Valtakunnallisille kotiseutupäiville.

Ansiomitalin on suunnitellut taiteilija Viljo Savikurki ja sitä on myönnetty vuodesta 1953 alkaen. Mitalin mukana on kunniakirja. Ansiomitalin lunastusmaksu on 280 euroa. Vuodesta 2021 alkaen ansiomitali on myönnetty rintaan kiinnitettävänä mallina.

Lisää tietoa siitä, kenelle mitali voidaan luovuttaa ja tarkemmat hakuohjeet: www.kotiseutuliitto.fi/jarjesto/huomionosoitukset/kotiseututyon-ansiomitali