Kotiseutupostin 2/2018 on ilmestynyt – teemana kulttuurinen monimuotoisuus

25.5.2018 Uutinen

Kotiseutuposti, kotiseututyö, kotiseutu, kulttuuriperintö, paikallisuus

Lue maksutta netissä: kotiseutuposti.fi

Kotiseutupostin 2/2018 teemana on kulttuurinen monimuotoisuus. Paljon on juttua myös Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan kotiseutupäivistä 9. – 12. elokuuta. Muistattehan ilmoittautua toukokuun aikana, kun paketti on vielä edullisempi! Lisäksi retkiä aletaan markkinoida paikallisille kesäkuun alussa, joten kaikkein halutumpiin retkiin ei enää myöhemmin mahdu.

Lehdessä on mm. Sampo Suihkon artikkeli Kaikilla on oikeus kotiseutuun -seminaarista. “Maailma muuttuu vinhaa vauhtia, se supistuu, digitalisoituu, robotisoituu, arvot, asenteet ja elinkeinot muuttuvat, turvallisuus horjuu… Tässä muutoksessa kotiseudun merkitys nousee arvoon arvaamattomaan”, Suihko kirjoittaa. Juttua on myös Vuosaari-Seuran kesätyöhankkeesta, joka on auttanut erityisesti maahan muualta muuttaneiden perheiden nuoria pääsemään työelämään. Hieno malli muillekin seuroille!

Vieraskynäkirjoittajana on Kansalaisareenan toiminnanjohtaja Leo Stranius, joka uskoo, että vapaaehtoistoimintaan olisi saatavissa paljon nykyistä enemmän ihmisiä. Vapaaehtoistyöllä on valtava taloudellinen merkitys, mutta vielä tärkeämpi on sen hyvinvointimerkitys niin kohteille kuin tekijöillekin.

Omakulman kirjoitti Liisa Munsterhjelm, jonka koti on Espoossa mutta sydän Viipurissa.

Suomen lippu täyttää ensi maanantaina 28. toukokuuta 100 vuotta. Voimme siitä kaikki onnitella toisiamme, sekä maahan vuosituhansia sitten muuttaneet suvut että uudemmatkin tulokkaat.