Kotiseutumarkkinat levittyvät Oulussa Rotuaarin aukiolta Mannerheimin puistoon perjantaina ja lauantaina

13.8.2021 Tiedote

Valtakunnalliset kotiseutupäivät Oulussa 12.–15. elokuuta 2021

Rotuaarin aukiolta Mannerheimin puistoon saakka levittyvillä Kotiseutumarkkinoilla on esillä käsityö, perinnekulttuuri ja ruoka kulttuuri-ilmastonmuutoksen hengessä.

Kotiseutumarkkinat ovat avoinna perjantaista lauantaihin 13.–14. elokuuta. Perjantaina markkinat avautuvat kello 14 ja kestävät iltaan kello 21 asti. Lauantaina markkinat avautuvat kello 12 ja päättyvät kello 17.

Markkinat on osa valtakunnallisia Kotiseutupäiviä, jotka järjestetään Oulussa 12.–15. elokuuta. Kotiseutupäivien teemana on kulttuuri-ilmastonmuutos. Tapahtumassa nähdään monipuolisesti teemaan sopivaa ohjelmaa ympäri Oulua.

Kotiseutumarkkinoilla on esillä ruokatuotteita, käsitöitä, perinnekulttuuria, vaatteita ja asusteita, taidetta ja alueen palveluita. Tarjolla on paljon itse tehtyä ja lähellä tuotettua.

Rotuaarin aukiolle rytmimusiikkia bluesista rokkiin ja jatsista lattareihin

Oulun keskustan alueella on tiedossa Kotiseutumarkkinoiden aikaan värikästä ohjelmaa. Sounds of Oulu tuo perjantaina Rotuaarin aukiolle rytmimusiikkia bluesista rokkiin ja jatsista lattareihin. Oululaisen rytmimusiikin konsertti Sounds of Oulu alkaa jazz-paraatilla kävelykadulla kello 17, ja sen jälkeen ohjelma jatkuu Rotuaarin lavalla oululaisten big bandien konsertilla, jossa esiintyvät Oulu Big Band, TT Big Band ja Teekkaritorvet.

Karkeloimaan kaupungille lauantaina!

Lauantaina Oulun kävelykatukeskustan villitsee Kaupunnikarkelot. Keskusta täyttyy musiikilla, tanssilla, näytöksillä, jotka esittelevät perinnekulttuuria tuoreella ja osallistavalla otteella. Mukana on yli 300 esiintyjän joukko, jossa on mukana kansanmusiikin ja kansantanssin harrastajia, ammattilaisia ja perinnekulttuurin vaalijoita ja uudistajia. Kansallispuvut pääsevät tuulettumaan näytöksessä Rotuaarin aukion lavalla.

Kaupunkikarkelot. Kuva: Oulun kaupunki.

Kaupunnikarkelot päättyvät kello 18 Rotuaarilta FolkJam-flashmobiin ja kulkueeseen, joka saattaa joukon Pikisaaren urbaaniin kyläjuhlaan.

Tapahtumaan tehdään vallitsevan koronatilanteen vuoksi erillinen terveysturvallisuussuunnitelma. Tapahtumaan suositellaan tulemaan ainoastaan terveenä. Alueella on tarjolla käsidesiä sekä myyjien pisteillä että erillisillä automaateilla kävelykeskustan sisääntuloväylillä. Asiakkaita pyydetään pitämään turvavälit ja käyttämään tarvittaessa maskia. Koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita löytyy alueelta ja tapahtuman tekijät sekä järjestyksenvalvojat perehdytetään niihin.

Lisätietoja:

www.ouka.fi/kotiseutupaivat

www.soundsofoulu.com