Kansainvälisessä Young European Heritage Makers -kilpailussa voitot Suomeen

3.4.2023 Uutinen
"Meidän kuva", Nurmijärven Yhteiskoulun oppilaat
“Meidän kuva”, Nurmijärven Yhteiskoulun oppilaiden voittoisa kilpailutyö.

Suomen Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun voittajat niittivät jälleen menestystä myös kansainvälisessä Young European Heritage Makers -kilpailussa. New Yorkin Suomi-koulun ryhmä Lumihevoset sekä Nurmijärven Yhteiskoulun seitsemäsluokkalaiset ylsivät voittoon omissa ikäsarjoissaan.

Suomi menestyi kummassakin ikäsarjassa

Young European Heritage Makers -kilpailu järjestettiin useassa Euroopan maassa. Kilpailutöissä eurooppalaiset lapset ja nuoret kertoivat näkemyksiään kulttuuriperinnöstä sekä tällä kertaa myös kestävästä perinnöstä. Oma tulkinta sai olla video tai kuvataiteellinen työ yhdistettynä tarinaan. Kilpailussa oli kaksi ikäsarjaa, joissa molemmissa valittiin neljä voittajaa.

6–11-vuotiaiden ikäsarjan yhdeksi voittajaksi valittiin New Yorkin Suomi-koulun Lumihevoset-ryhmän video, joka kertoi virpomisesta. Vauhdikkaassa virpomisvideossa lasten persoonat tulivat hienosti esiin ja virpomisperinnettä uudistettiin ilahduttavalla tavalla. Muut ikäryhmän voittajat tulivat Pohjois-Makedoniasta, Montenegrosta ja Italiasta.

11–17-vuotiaiden ikäsarjan yhdeksi voittajaksi valittiin Nurmijärven Yhteiskoulun seitsemäsluokkalaisetn työ Meidän kuva. Ilmaisukeinoiltaan rikas työ oli visuaalisesti yhtenäinen ja vaikuttava. Se toi rohkeasti esiin nuorten ajatukset ja maailman moninaisuuden. Sarjan muut voittajat olivat Italiasta, Montenegrosta ja Sloveniasta.

Kilpailu on osa Europan kulttuuriympäristöpäiviä

Young European Heritage Makers on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jossa pohditaan ryhmänä kulttuuriperintöä ja sen eurooppalaista ulottuvuutta. Kilpailu on osa European Heritage Days -ohjelmaa, jota vietetään Suomessa nimellä Euroopan kulttuuriympäristöpäivät.

Young European Heritage Makers on saanut alkunsa Suomessa kehitetystä Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailusta. Kulttuuriympäristön tekijät on nyt Young European Heritage Makersin kansallinen osakilpailu.

Young European Heritage Makers -kilpailun voittajatyöt

6–11-vuotiaat

11–17-vuotiaat

Lisätietoja