eMuseo-jatkokoulutukset alkavat

3.4.2023 Uutinen

eMuseo-palvelu on uudistunut! Palvelun avulla paikallismuseoille, kotiseutukohteille ja kävelyreiteille voi tehdä helposti omia mobiilioppaita. Kotiseutuliitto kannustaa jäsenyhdistyksiään, paikallismuseoita ja muita toimijoita liittämään omia kohteitaan ja aineistojaan palveluun.

Ensimmäisessä eMuseo-mobiilioppaan jatkokoulutuksessa kerrataan eMuseo-palvelun oppaiden luomista ja syvennytään palvelun teknisiin ominaisuuksiin osallistujien toiveiden mukaisesti.

Koulutus sopii parhaiten eMuseota tunteville ja oppaita aiemmin tehneille, mutta tervetulleita ovat myös palvelun käyttöönottoa vasta harkitsevat. Mukaan otetaan 40 ensiksi ilmoittautunutta. Koulutus on ilmainen ja sitä rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Koulutus järjestetään etäyhteydellä Microsoft Teamsissa torstaina 27.4. kello 16.30–19.30, jota ennen osallistujille lähetetään osallistumislinkki ja tarkempia tietoja.

Ilmoittaudu koulutukseen tällä lomakkeella 24. huhtikuuta mennessä.

Koulutuksesta vastaa mobiiliopaspalvelua ylläpitävä Momeo Oy.

eMuseoita ylläpitäville toimijoille on myös Facebook-ryhmä: www.facebook.com/groups/emuseo. Liity mukaan kysymään vinkkejä ja verkostoitumaan!

Palvelun tilaaminen ja hinta

eMuseon vuosimaksu sisältää ylläpidon, tuen ja kehityksen. Täältä voit liittyä mukaan ja tarkistaa hinnat: https://kotiseutuliitto.fi/tietopankki/emuseo/. Huom. Palvelu on edullisempi Kotiseutuliiton jäsenyhteisöille!

Kotiseutuliiton jäsenyydestä ja liittymisestä voi lukea lisää osoitteessa https://kotiseutuliitto.fi/jarjesto/liity-jaseneksi

matkapuhelin, jossa on karttanäkymä. Taustalla huonekaluja ja jalat joissa on villasukat
Tule mukaan eMuseo-mobiilioppaiden jatkokoulukseen. Kuva: Liisa Lohtander

Taustaa

Kulttuuriperintöä voi esitellä yleisölle myös mobiilisti! Suomen Kotiseutuliiton tarjoama eMuseo on mobiiliopas, joka sopii erinomaiseksi esittelyalustaksi paikallismuseolle, kulttuuripolulle tai vastaavalle kulttuurikohteelle. Mobiilioppaan avulla  kohde on aina avoinna ja koettavissa. Palvelun myötä osoitteeseen www.emuseo.fi syntyy kohteiden mobiilioppaista koostuva moderni ja interaktiivinen sivusto, jossa kuka tahansa voi vierailla kotoa käsin ja milloin tahansa. Mobiiliopas toimii kaikilla älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla ilman erillisen sovelluksen lataamista.

Yhdistykset ja museot voivat helposti tehdä itse mobiilioppaita museostaan tai kulttuurikohteestaan. Oppaisiin voi liittää tekstiä, kuvia, ääntä ja videoita. Oppaiden tekemiseen on tarjolla myös lisäkoulutusta!