Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Seminaari: Elävä perintö ja katsomusten kirjo

24.9. klo 13:00 - 16:30

Meksikolainen alttari Kansallismuseossa 2019. Valokuvaaja Rosamaria Bolom.

Kulttuuriperinnön näkökulma on viime vuosina laajentunut yhä enemmän aineellisesta aineettomaan – seinien, monumenttien ja museoesineiden sijasta sen keskiössä ovat ihmiset. Mitä kulttuuriperintö merkitsee ihmisten arjessa ja juhlassa, mitä arvoja ne meille välittävät, kenen kulttuuriperinnöstä puhutaan ja toisaalta mistä vaietaan? Aineeton elävä kulttuuriperintö tarjoaa monenlaisia lähtökohtia ymmärtää yhteisöön kuulumisen ja toisaalta ulkopuolisuuden teemoja. Tunnistamalla omaa kulttuuriperintöään tiedostaa myös omia asenteitaan toisten perinteitä kohtaan, jolloin omia asenteita voi tarvittaessa muuttaa. Elävällä kulttuuriperinnöllä on paljon annettavaa katsomuksiin liittyvässä työssä ja se tarjoaa työkaluja kohdata toisten kulttuuriperintöjä sensitiivisesti.

Seminaarin tavoitteena on tunnistaa omaa ja toisten kulttuuriperintöä, syventää ymmärrystä kulttuurisesta identiteetistä sekä vahvistaa omaa moninaisuuden osaamista. Työpajan käytännönläheiset vinkit tukevat esimerkiksi lasten ja nuorten minäkuvan rakentumista, moninaisuuden hyväksymistä ja lopulta parempaa yhteiskuntaa meille kaikille.

Työ liittyy Unescon yleissopimuksen aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta toteuttamiseen, josta Museovirasto vastaa. Seminaarin järjestävät Kirkkohallitus, Museovirasto, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ja Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS.

Seminaari on maksuton, avoin kaikille ja siihen on ennakkoilmoittautuminen. Tapahtuma on suunnattu eri katsomusyhteisöjen edustajille, järjestöille, kouluttajille, kasvattajille ja tutkijoille. Seminaarin kieli on suomi.

Järjestäjä

Kirkkohallitus, Museovirasto, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ja Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS.

Muut

Ennakkoilmoittautuminen?
Kyllä
Linkki
https://ssl.eventilla.com/katsomukset
Tapahtuma sosiaalisessa mediassa
https://www.facebook.com/share/xAjQQgFZxX8uLyvM/
Kieli
suomi

Tapahtumapaikka

Kirkkohallitus
Eteläranta 8, 00130 Helsinki