Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kävelykierros: VR:n keskustaimisto 150 vuotta

7.9. klo 14:00 - 15:00

VR:n keskustaimisto Hyvinkään keskustassa. Valokuvaaja Suomen Rautatiemuseo

Rautatiemuseo järjestää yhdessä Museokeskus Taikan kanssa kävelykierroksen VR:n keskustaimiston 150-vuotisjuhlan kunniaksi.

VR:n keskuspuutarha ja -taimisto perustettiin Hyvinkäälle vuonna 1874. Se sijaitsi nykyisen Jussintorin, Hyvinkään kauppatorin ja kirjastoaukion kohdalla. Puutarha tuotti puiden ja pensaiden taimia sekä kukkia kaikille Suomen rautatieasemille ja muihin rautatieympäristöihin.

Siellä myös kehitettiin uusia lajikkeita, kuten riippuvaoksainen rautatienomenapuu Malus Hyvingiensis, joka sai latinankielisen nimensä Hyvinkään mukaan. Toiminta siirrettiin Nuppulinnaan 1962.

Kävelemme yhdessä taimiston aluetta klo 14:00 alkaen, ja katsomme kuvista, miltä siellä on näyttänyt. Samalla kuulemme taimiston historiasta, sen ylipuutarhureista ja vaikutuksesta Hyvinkääseen. Kesto n. 1 h. Lähtö Museokeskus Taikan edestä, Hämeenkatu 3 D. Ei ennakkoilmoittautumisia. Vapaa pääsy!

Suomen Rautatiemuseo on osa liikenne- ja viestintähistorian museoverkostoa Trafiikkia. Trafiikki-museot tarjoavat monipuolista tapahtumaohjelmaa osana Kulttuuriympäristöpäivien teemavuotta: Reitit ja risteykset, väylät ja verkostot.

Järjestäjä

Suomen Rautatiemuseo

Muut

Kieli
suomi

Tapahtumapaikka

Museokeskus Taikan piha
Hämeenkatu 3 D, Hyvinkää