Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Taaran markkinat ja nuku yö ulkona Laurinmäellä

31.8. klo 14:00 - 19:00

Free
Taaran Markkinat Laurinmäellä Valokuvaaja Anna-Milla Vainio

Tervetuloa Laurinmäelle kaikki historiaa ja kulttuuriperintöä eri tavoin harrastavat ja näistä kiinnostuneet ikään tai säätyyn katsomatta 31.8.2024. Luvassa on perinteiseen tapaan koko museoalueen valtaava wanhanajan markkinatori klo 14-18. Päivään ja iltaankin mahtuu monenlaista katsottavaa ja koettavaa.

Klo 14 Vähä-Kurjen torpalla Hakolan Marjatilan esittely hämäläisestä ruokaperinteestä

Klo 15 ja 16 Vanajan Kaartin viikinkimiekkailijat palaavat ryminällä Laurinmäelle! Taistelunäytökset museon pihalla

Klo 14-17 Kuvataiteilija Minttu Saarinen pitää luonnonväreillä maalaamisen taidetyöpajaa

Klo 17 kuullaan Janakkalan Muinainen maailmankuvamme taulujen tarina- kierros. Kuvaaja Cristal Alakoski vie kierroksen aikana valokuvaprojektinsa Muinainen maailmankuvamme tarinoiden ääreen.

Klo 18 Emmi Kuittisen konsertti Keltaisella talolla
Emmi Kuittinen on kansanmuusikko, laulaja ja lauluntekijä, jonka erityisalaa on Karjalan ja Inkerin alueen musiikki sekä itkuvirret. Emmin pääsoitin on laulu ja lisäksi hän soittaa mm. haitaria, ukulelea ja kanteletta. Antti Rask (laulu, ukulele, sello), Mimmi Laaksonen (puhaltimet, harmooni, laulu) ja Kirsi Vinkki (viulu, jouhikko, laulu). Nordic Notes levy-yhtiön julkaisema Surun synty -albumi on kerännyt listasijoituksia kansainvälisillä listoilla (World Music Charts Europe) ja levy oli Emma Gaalassa Etno -ehdokkaana. Levyn nimikkokappaleen musiikkivideo on kuvattu Laurinmäellä.

Voit nukkua yön ulkona omassa teltassa tai riippumatossa Laurinmäen alueella. Keltaisen talon lounaskahvila on avoinna läpi tapahtuman (klo 14-18). Iltanuotio, grillausmahdollisuus ja sauna lämpiävät illalla ja vielä sunnuntaina on (yöpyjille ja kenelle tahansa) saatavilla runsas aamiaiskattaus. Museon puuceet ja roskikset ovat käytössä.

Tapahtumaan on maksuton sisäänpääsy, mutta torin ja kahvilan ostoksia sekä mm. jousiammuntakokeiluja varten kannattaa varata kortti ja käteistäkin.

Järjestäjä

Janakkalan kunta

Muut

Tapahtuma sosiaalisessa mediassa
https://www.facebook.com/events/445401634648469
Kieli
suomi

Tapahtumapaikka

Laurinmäen torpparimuseo
Hakoistentie 371, 14240 Janakkala